Sidor

söndag 5 juli 2015

Morgongåvan

Jag har läst ett par andra böcker av Susanne Boll, men Morgongåvan är hennes debut.

Så här beskrivs handlingen:

"Nathalie vandrar från famn till famn och försörjer sig på olika ströjobb. Hon blir sedd och uppskattad på scenen när hon sjunger med sitt soulband. Men hon famlar efter självkänsla och riktning i livet. En lördagsmorgon vaknar hon naken i en främmande säng. Hon vet inte var hon befinner sig. Minns inte hur hon kom dit eller tillsammans med vem hon tillbringat natten.

Jonas är ett skadat barn i en mans kropp. Plågad av minnen från en trasig barndom befinner han sig på psykosens rand. Våldet och en störd sexualitet bor i honom - bakom en fasad av relativ normalitet. En dag hjälper ödet honom att finna sin ängel. Och hon ska bli hans. Han ska rädda henne. Jonas upprättar en plan. Hon ska få den vackraste Morgongåva man kan tänka sig. Men något går snett."

Det är en bok som berättar flera människors historier, först lite löst sammanhållna, för att sedan flätas samman. Berättelsen byggs upp på ett skrämmande sätt och ibland håller jag riktigt andan.

Boken bär drag av thriller, men är i mångt och mycket också en bok om vad lätt det är att allt går fel. Spännande läsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar