Sidor

torsdag 22 september 2016

Jack

Rec.ex. från B.Wahlström - tack!
Bokmässan är i full gång och på fredag morgon ska jag gå på en barnboksfrukost med flera deltagande förlag och författare. En av de böcker som det kommer att pratas om då är Jack av Christina Lindström. Jag har läs den och är numera helt såld på den här boken om Jack och Freja.

Jack är en cool kille - inte tu tal om saken. Snygg, populär och sportig. När han och Freja träffas på en toalett på en fest fastnat de för varandra direkt. De är ett omaka par och trots att Freja inte alls är som tjejerna Jack brukar träffa kan han inte tänka sig att vara utan henne.

Men Jack berättar inte allt för Freja, Han berättar inte att han tidigare har umgåtts med personer med rasistiska åsikter. Han berättar inte att han inte alltid behandlat människor väl. Detta avslöjas för Freja på sämsta tänkbara sätt och en kärlekshistoria som knappt hunnit få sin början, rasar samman totalt. Samtidigt får vi också läsa om Jacks familj, om hans frånvarande far som plötsligt meddelar att Jack har en lillebror.

Jack och Freja är underbara tillsammans. Jag älskar hur författaren skrivet om det här paret - hur de pratat och hur de är mot varandra. Jag tycker också om Jacks nyvunna och lite trevande relation till sin lillebror. Det här är en fantastiskt fin bok om längtan och svek, om att försöka omvandla sig själv och att vilja vara bättre. Den handlar om familj och samhörighet. Och förstås om den stora kärleken.

Läs!

Jack
Författare: Christina Lindström
Förlag: B. Wahlström (2016)
ISBN: 9789132167096
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

2 kommentarer: