Sidor

fredag 2 augusti 2019

Sommaren med Ava



Sommaren med Ava av Anna Lönnqvist är en lättsam och trevlig feelgood-roman med flera för genren välbekanta ingredienser, men som ändå blir en fräsch berättelse.

Ava åker till sin mormors hus i Norrland, i en liten by där hon tillbringat alla somrar sedan hon växte upp. Nu har hon inte varit där på flera år sedan mormodern dog, men känner sig tvungen att åka dit för att övervaka några reparationer på huset. Väl där känns livet i byn väldigt bekant, men vissa saker har förändrats. Ava blir sorgsen när hon ser vad som hänt med hennes mormors gamla konditori som var hennes stolthet. Det visar sig att de nya ägarna Cornelia och Sam hade stora planer när de tog över, men en fruktansvärd händelse har gjort att Cornelia helt har dragit sig undan från människorna i byn. Avas första möte med hantverkaren Axel blir inte så bra, men ganska snart kan hon inte förneka att hon är attraherad av honom. Men vågar hon ge sig in i ett nytt förhållande - hon har precis fått sitt hjärta krossat. Dessutom verkar han lite hemlighetsfull och hans jätteläckra ex-fru är på väg att flytta hem till byn igen och de har en ljuvlig liten dotter tillsammans.

Det blir förvecklingar och missförstånd förstås, men det väcks också en fin vänskap som leder till omstart för både Ava och Cornelia. Och så förstås kärlek (och en hel del hett sex).

Riktigt trevlig sommarläsning!

Sommaren med Ava
Författare: Anna Lönnqvist
Förlag: LB Förlag (2019)
ISBN: 9789177990826
Finns t.ex. hos BokusAdlibris eller i din lokala bokhandel.

1 kommentar:

  1. Känns som att alla har läst denna i sommar. :) Kanske ska jag också ge den en chans.

    SvaraRadera