Sidor

tisdag 26 december 2023

Falla fritt


En romance-bok i domstolsmiljö där två personer som står på olika sidor i en tvist blir attraherade av varandra låter som ett ganska bra upplägg. Heléne Holmströms debutroman Falla fritt handlar om just det.

Charlotta är advokat och kämpar för delägarskap på den framgångsrika byråer där hon jobbar. Ignacio arbetar på ett stort klädföretag där hållbarhetsfrågor ligger honom varmt om hjärtat.
De båda möts på en bar och attraktionen blir omedelbar.

När de sedan möts i ett helt annat sammanhang är det som motparter i stor rättstvist och det är emot alla regler genom att ha en relation. Ändå kan de inte stå emot varandra, trots allt de riskerar.

Tyvärr funkar den här boken inte alls för mig. Jag gillar delarna med rättstvisten och miljön på advokatbyrån, men jag har så svårt för sexscenerna eller vad man ska kalla dem för. Dels är de lite omotiverat många och driver inte handlingen framåt. Dels blir språket platt och fånig och inte alls sexigt. Men jag har ofta det här problemet med svensk romance, så kanske är det helt enkelt inte en genre för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar