Sidor

torsdag 27 september 2012

Nordisk läsutmaning: Paranoia

Sista månaden i den nordiska läsutmaningen som har pågått från november 2011 fram till bokmässan. Därför kommer mitt inlägg idag när bokmässan rullar igång.

Sista landet ut var Danmark. Jag hade fått tips om Gretelise Holms deckare och hittade boken Paranoia på biblioteket. Det är den första i en deckarserie där journalisten Karin Sommer och kriminalinspektör Halfdan Thor är den "dynamiska duon" ;)

Karin Sommer ska skriva ett reportage om en en man har tagit livet av sin fru och sitt barn och sedan begått självmord. En familjetragedi, men till synes inget annat. Karin inser dock att inte allt står rätt till. Samtidigt börjar hon få påhälsningar av en nattlig inkräktare. Personen lämnar dock inga spår efter sig och Karin har svårt att övertyga andra om att det som händer är på riktigt. Till slut tvingar hennes chef henne att sjukskriva sig och lämna bevakningen av familjetragedin. Karin fortsätter dock utredningen på egen hand, men börjar så småningom tvivla på sin egen mentala hälsa.

Vad tyckte jag då?
Tyvärr tyckte jag inte särskilt mycket alls om den här boken. Den var stökigt berättad och jag hade svårt att känna mig engagerad i huvudpersonen. Den tog sig dock lite mot slutet. Ingen fullpoängare för Gretelise dock.

Hoppas ni andra har haft bättre Danmarksläsning den här månaden!

Sammanfattningen dyker som vanligt upp efter månadsskiftet. Skicka gärna era länkar vartefter ni bloggat era böcker.

Om ni tycker det känns tom efter den nordiska läsutmaningen kan ni hoppa på en ny utmaning med start 1 oktober. Temat är böcker om böcker.

5 kommentarer:

 1. Paranoia var den bok jag tänkte läsa, men sen hörde jag en del negativt om den så jag bytte till en jag redan hade i hyllan. Jag vet inte om den boken var bättre, men jag fick i alla fall läst en från hyllan.

  Mitt inlägg kommer på lördag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och här finns den nu http://bokslut.blogspot.se/2012/09/passageraren-av-steffen-jacobsen.html

   Radera
 2. Nu har jag recenserat min bok. I sista minuten...
  http://lottensbokblogg.wordpress.com/2012/09/30/svinehunde-av-lotte-och-soren-hammer-nordisk-lasutmaning/

  SvaraRadera
 3. Nu har jag gjort klar läsutmaningen, det blev inte Det utan en otroligt bra novell, Lykke av Vita Andersen.
  Du får ursäkta att det dröjde men nu är det klart i alla fall!

  http://violensboksida.bloggplatsen.se/2012/10/15/8819307-facit-till-nordiska-utmaningen/

  http://violensboksida.bloggplatsen.se/2012/10/15/8819220-andersen-vita-lykke/

  SvaraRadera