Sidor

tisdag 14 april 2015

Nordisk läsning

Bild lånad från kulturkollo.se

Den här veckan är det tema Norden hos Kulturkollo och det är säkert inte en slump att det sammanfaller med att stora delar av bokbloggsmaffian kommer att att befinna sig i Helsingfors i helgen på en bokresa arrangerad av Breakfast Book Club. Jag är naturligtvis helt galet avundsjuk, men jag kunde dessvärre inte följa med.

Jag läser ganska många nordiska författare - norska favoriter som Erlend Loe, Jan Kjaerstad och Anne B. Ragde, danska författare som Carsten Jensen och Hanne Vibeke Holst, isländska böcker, som till exempel deckarfavoriten Arnaldur Indridasson och även lite finska författare och då kanske framförallt Arto Paasilinna.

Men tack vare den nordiska läsutmaningen som jag var med i för några år sedan har jag också fått möjlighet att upptäcka litteratur från Åland, Grönland och Färöarna.

Här finns en länk till alla lästips som kom genom den nordiska läsutmaningen och det känns som de är väl värda att påminna om igen.

Vilka är dina nordiska favoriter?

8 kommentarer:

 1. Paasivaara är lätt att hitta översatt.

  SvaraRadera
 2. Vad kul att folk vill komma hit till Finland! :D

  SvaraRadera
 3. Mästerdetektiven slår till. Inte kan jag missa en resa till helsingfors och ett möte med idol ... Rapport kommer om det är någon tröst! Tack för dina fina tips på författare. Länka gärna in ditt inlägg på kollo så hittar kanske ännu fler till dem. :-)

  SvaraRadera
 4. Bekant med många av författarna du räknar upp men de kom jag inte på när jag skulle skriva.

  SvaraRadera