Sidor

måndag 13 juni 2022

Sommarlovsboktips 1: Sommaren då katten flyttade

Första temavecka av sommarlovsboktips kallar jag "sommar & sol". Och första boken ut är Sommaren då katten flyttade av Eli Åhman Owetz. Har man läst böcker av de än författaren förut är man väl bekant med miljön i boken. Vi får än en gång återvända till Söderberga och delar av det persongalleri som fått stå i centrum i olika böcker.

I den här boken lär vi känna Anders lite bättre. Han var gift med Malin som stod i centrum i boken "Brevvännerna". Nu är de skilda sedan två år tillbaka, men Anders har svårt att gå vidare. Saknaden svider i honom och han tycker inte ens att jobbet i skogen, som han brukade älska, är roligt längre och det enda sällskapet han har är katten Katten. Och plötsligt en dag är katten också borta.

En bit bort har Nilla flyttat in i ett slitet hus som hon köpte ett impulsivt ögonblick för att ha något annat att tänka på än sitt kraschade äktenskap.
En morgon när hon sitter på trappan och dricker kaffe kommer en katt gående och den gör sig snabbt hemmastadd.

Ja, ni förstår säkert vartåt historien bär, men som så många gånger i feelgood-genren så är det inget problem att det snabbt går att gissa hur boken slutar om vägen dit är trevlig läsning. Och det är det i den här författarens böcker.

"Sommaren då katten flyttade" kan läsas helt fristående, men det är mysigt att personer ur de tidigare böckerna dyker upp. Charmig och somrig läsning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar