Sidor

torsdag 23 juni 2022

Sommarlovsboktips 11: De utstötta

Det var ett tag då jag läste alla böcker om rättsarkeologen Ruth Galloway som kom ut och jag gillade den verkligen - förutom det tröttsamma tjatet om huvudpersonens kropp och vikt, som inte alls tillförde något till berättelsen.
Sen kom jag av mig lite, men plockade nyligen upp serien igen där jag slutade och läste då "De utstötta" som är del sex i serien.
I den här boken hittas kvarlevorna av en kvinna som man tror är Mor Krok som dömdes till döden för flera barnamord i slutet av 1800-talet.
Kriminalpolis Harry Nelson utreder däremot ett fall där tre barn ur samma familj har hittats döda vid olika tidpunkter. De båda fallen vävs in i varandra så att Ruth och Harry måste samarbeta.

Jag gillar speciellt miljön som Elly Griffiths bygger upp i de här böckerna. Hon använder det lite karga och vilda landskapet på ett sätt som ger en extra dimension i böckerna. Fallen som utreds står med ett ben i nutid och ett i dåtid och jag uppskattar det greppet när det utförs väl, som till exempel i den här boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar