Sidor
söndag 31 juli 2022
Sommarlovsboktips 50: Ellens val
I del tre, fyra och fem - Lockelsen, Friheten och Möten i skymningen tar Moa Eriksson Sandberg över stafettpinnen och vi får fortsätta följa Ellen och de vänner hon får i studentstaden. Böckerna räds inte för tiden kontroversiella ämnen som homosexualitet, klass och kvinnorättsfrågor, men är också berättelser om kärlek och systerskap.
Det här är smart, feministisk romance i historisk och akademisk miljö. Rekommenderas!
Del sex i serien har precis kommit ut - Förbjuden längtan av Elvira Berg.
20 snabba om sommaren
Jag har markerat mina val i fetstil.
rån eller bägare? Tycker nästan lika mycket om rånet som om glassen.
mjukglass eller kulglass? Jag älskar glass med olika varianter av kolasås och nötter, så kulglass ger många fler alternativ.
sjö eller hav? Uppvuxen med bad i sjö och trivs bäst med det, men havet är ju otroligt vackert.
stad eller strand? Är inte mycket för strandhäng så jag väljer stad, men mer parkliv än uteliv.
vitt eller rosé? Gillar egentligen bäst rött vin, men på sommaren tar hag gärna ett glas rosé.
deckare eller feelgood? Bra feelgood är härlig sommarläsning.
pocket eller e-bok? Det blir mer och mer e-bok för min del. Så praktiskt, speciellt på resa.
ljudbok eller poddar? Inget av det, är inte förtjust i ljudmediet.
äta ute eller äta inne? Betyder det äta utomhus eller på restaurang ... Jag väljer att tolka det som att gå ut att äta och det gillar jag mycket. Då slipper jag laga mat.
sol eller skugga? Gillar sol, så att jag kan välja att sätta mig i skuggan.
fotbolls-EM eller friidrotts-VM? Svaret får bli inget av det här också, tittar inte alls på sport.
badare eller badkruka? Badar inte så gärna, en denna sommar har det ändå blivit ganska många dopp.
läser mer eller mindre på sommaren? Jag läser mer på sommaren, men inte just på semestern som fylls av familjeaktiviteter.
hemma eller borta? Jag är en hemmagris.
läslistor eller fri läsning? Jag gör läslistor, men avviker ganska ofta ifrån dem.
planera eller vara spontan? Trivs bäst när jag får planera.
Emma Hamberg eller Emily Henry? Läste hennes senaste precis och den var verkligen charmig.
vattenmelon eller honungsmelon? Vattenmelon utan tvekan.
bubbligt eller stilla vatten? Bubblor är gott.
Anders de la Motte eller Anders Roslund? Har inte läst så mycket av någon av dem, men väljer Anders de la Motte.
lördag 30 juli 2022
Sommarlovsboktips 49: För in de döda
Serien inleddes med Wolf Hall och kungens kamp mot den katolska kyrkan för att få skilja sig från hustrun Katarina, som inte lyckats ge honom en son och arvinge. En välkänd historisk händelse som levandegörs på ett intressant sätt.
I För in de döda är Henry inne på sin andra hustru Anne Boleyn, men inte heller det äktenskapet resulterar i någon manlig arvinge och kungens ögon har fallit på den unga och vackra Jane Seymour. Det intrigeras och konspireras på alla håll och kanter - av kungen, Cromwell och hans närmaste för att på något sätt göra sig av med Anne, av Boleyn-släkten för att hålla henne kvar på tronen och av Jane Seymours familj för att kungens val ska falla på henne om han blir fri att ta sig en ny hustru.
Nu väntar jag på det perfekta tillfället att ta mig an den tredje och avslutande delen av serien.
fredag 29 juli 2022
Sommarlovsboktips 48: De kom från öar
Året är 1945 och den artonåriga Dagmar arbetar på hotellet i Slite på Gotland. När en skeppsbesättning inkvarteras på hotellet möter hon Holger, en sjöman från Tjörn. De börjar prata med varandra och blir så småningom förälskade. Dagmar som ibland känner sig lite tagen föregivande av föräldrar och systrar, känner sig sedd och börjar hoppas på att det kanske är nu livet börjar på riktigt.
En fint berättad bok med varma och mänskliga karaktärer. Jag ser fram emot att läsa fortsättningen.
torsdag 28 juli 2022
Sommarlovsboktips 47: Bergens stjärnor
Bergens stjärnor är baserad på verkliga händelser och berättar om starka orädda kvinnor i en mansdominerad värld och på en plats med svåra levnadsvillkor. Mycket läsvärd.
onsdag 27 juli 2022
Sommarlovsboktips 46: Tiden är inte än
Tiden är inte än av Elin Boardy är en lågmäld och stillsamt berättad roman om en tid i kaos och om en kvinnas sökande efter mening. En bok som kräver lite av sin läsare, men som är väl värd mödan.
tisdag 26 juli 2022
Sommarlovsboktips 45: Skärvornas drottning
Författare till Skärvornas drottning är Johanna Nilsson och den utspelas på 1500-talet. Huvudpersonen Hedvig har svårt att finna sig i den roll hon förväntas ta hemma på Ransta gård. Istället bestämmer hon sig för att gå i kloster, men ödet vill annorlunda och istället befinner hos sig oväntat på flykt från sina hemtrakter. I Dalarna möter hon en man, också han på flykt, och de delar en natt tillsammans i hemlighet. Mannen, som kallar sig Gösta, är dock ingen luffare utan har siktet inställt på Sveriges tron.
De här böckerna är välskrivna och intressanta. De ger andra perspektiv på historia än de man läser i skolböckerna. Jag ser alltid fram mot nästa del i serien.
måndag 25 juli 2022
Sommarlovsboktips 44: Häxorna
"Häxorna" av Elisabeth Östnäs utspelas i Skåne i början av 1700-talet, en tid då landet är hårt drabbat av krig och pest. Huvudpersonen Isabella är trött på att det viskas bakom hennes rygg. De mest religiösa i byn föraktar henne eftersom hennes mamma kallades häxa när hon levde och hennes moster är läkekunnig. Själv tror hon på medicin, men inte på magi. Under midsommarnatten upptäcker hon dock att hon har en förmåga trots allt. En förmåga som förvisso är användbar, men också farlig då onda blickar vänds mot de helande kvinnorna när en katastrof drabbar byn.
Häxprocesserna är ett otäckt stycke historia och det engagerar alltid. Författaren belyser de svårigheter och faror läkekunniga kvinnor riskerade vid den här tiden. Även om boken innehåller vissa inslag av magi är det också en trovärdig historisk skildring som borde hitta flera läsare.
söndag 24 juli 2022
Sommarlovsboktips 43: En annorlunda allians
Planen går naturligtvis inte alls som de har tänkt.
Jul i juli: En oväntad jul
Charlie tar sin tillflykt till sin kusins hundpensionat i Devon, trots att hon inte är så förtjust i hundar.
Men när kusinen Jez lämnar henne ensam på pensionatet med hundarna är det bara för Charlie att försöka få det att funka. Hon upptäcker att det finns plats i hjärtat för både hundarna och kanske också för en ny kärlek.
Engelsk landsbygd, jul, kärlek och hundar i en fin och mysig kombination.
Jul i juli: Jul i krinolin
Den här historien föll mig inte riktigt i smaken. Jag gillade de lite mystiska inslagen - här märks det att författaren känner sig hemma - och karamellkokeriet, men kärlekshistorien blev för platt och ytligt - och bitvis mest fånigt.
Jul i juli: Plundringstider
Vi träffar journalisten Niklas Tell igen som funnit sig väl tillrätta i Värnamo efter flytten från Stockholm. Han börjar forska i en gammal historia från 1966 som kallas "julgranskriget" då något som från början var en lek mellan två rivaliserande ungdomsgäng spårade ur och ledde till att två ungdomar dog.
Fallet blev aldrig uppklarat och det står snart klart för Niklas att någon vill att det förblir så.
Mysig spänning i vintrig miljö!
Jul i juli: Allt jag önskar mig till jul
Nick parar ihop Alfies mamma Sarah med sin bästa kompis Matt och ställer själv upp som barnvakt åt Alfie.
Allt jag önskar mig till jul av Joanna Bolouri är en riktigt söt julroman som gjorde mig varm i hjärtat
Jul i juli: Julmiraklet
Först ut är Julmiraklet av Caroline Twamley. Den berättar parallellt historien om Petter och Ingrid på 60-talet och om Daniel i nutid som hittar en bunt gamla brev i torpet han flyttar in i. Breven ger honom inspiration att fortsätta med den historiska roman har har börjat skriva på.
Granne med Daniel bor Sara med sin labrador. Hon har ett komplicerat förhållande till sin familj och ser inte fram mot julen som står för dörren.
En söt bok om kärlek och vänskap.
lördag 23 juli 2022
Sommarlovsboktips 42: Vi som blommar sent
När stadens grand old lady Peggy dör, får Nora till sin förvåning veta att Peggy testamenterat sitt stora hus och tillhörande trädgård till Nora och hennes syster Kit.
Snart blir systrarna uppvaktade av ett storföretag som vill köpa marken och bygga ett enormt köpcenter. Storföretagets planer delar staden i två delar - de som hoppas på arbetstillfällen och de som är rädda för att de lokala verksamheterna ska slås ut.
Det här är en charmig berättelse om en småstad och dess invånare och om att våga följa sitt hjärta både i affärer och kärlek.
fredag 22 juli 2022
Sommarlovsboktips 41: Bed & Breakfast för lata brudpar och Argbiggornas antikvariat
I den första boken Bed & Breakfast för lata brudpar hittar juristen Beata en ny karriär som trädgårdsmästare på ett litet Bed & Breakfast. Men hon nöjer sig inte bara med att sköta om blommorna utan skaffar sig också en licens som vigselförrättare och uppmuntrar ägaren till B&B:t att utöka verksamheten till ett heltäckande koncept för bröllop, men det sker inte helt utan utmaningar.
I den andra boken, Argbiggornas antikvariat, kämpar Agatha för att få behålla sitt älskade antikvariat när fastighetsägaren verkar göra allt han kan för att bli av med sina hyresgäster.
Tillsammans med sin kollega, ett kvinnligt konstnärskollektiv och fastighetsägarens egen vaktmästare blir de en kraft att räkna med.
torsdag 21 juli 2022
Sommarlovsboktips 40: Vända blad
Clara är förläggare och har precis tappat förlagets bästsäljande författare till en konkurrent. Hon blir därför överlycklig när ett strålande bra manus hamnar på hennes skrivbord. Hon är övertygar om att kärleksromanen kommer att bli förlagets nästa succé, men hon måste övertyga förlagschefen om det också.
Clara åker för att träffa författaren men blir rejält överrumplad av personen bakom manuset, på fler än ett sätt.
Jag tycker om förlagsmiljön i de här böckerna och att de har en lite annorlunda tvist på feelgood-temat.
onsdag 20 juli 2022
Sommarlovsboktips 39: Innan morgonen gryr
Audrey har för att undvika förväntningarna från sin familj och sin fästman lämnat Cape Cod och ta ett sommarjobb på en sommarkoloni i Stockholms skärgård. Här är hon friare än hon någonsin varit tidigare och det blir allt svårare för henne att acceptera det liv som väntar henne hemma.
Céline har aldrig haft någon kontakt med sin familj på pappans sida och blir mycket förvånad när hennes farmor hör av sig och vill träffa henne. Men nyfiken tar över - kanske kan hon få veta mer om sin pappa om hon tackar ja till att träffa farmodern.
Jag tycker mycket om Anna Lönnqvists romaner med feelgood-iga inslag. Här finns fina personporträtt och ofta en lite allvarligare ton som gör att böckerna får fler dimensioner.
tisdag 19 juli 2022
Sommarlovsboktips 38: Frågar åt en vän
Lydias fästman Douglas har aldrig riktigt uppskattat hennes brokiga familj och han känner sig bortprioriteras.
En dag råkar Lydia skicka ett sms avsett för Douglas till en främling - någon som heter Ninos. Men sms-konversationen fortsätter och Lydia märker att hon uppskattar den mer och mer. Hon får tröst och goda råd och hinner omvärdera mycket i sitt liv under tiden fram till begravningen.
Frågar åt en vän av Sara Molin är en bok om familj, fördomar, värderingar och att våga släppa in nya saker i sitt liv.
måndag 18 juli 2022
Sommarlovsboktips 37: I hjärtat av Ådala och Längtan över Ådala
Huvudpersonen Anna håller på att återhämta sig från ett kraschat förhållande och köper en kolonilott för att få lite jord under naglarna och lite nya perspektiv. I Ådala träffar hon bland annat Ragnar, en äldre livsnjutande man som har koll på allt som händer i stugorna på området.
Anna trivs allt bättre på sin kolonilott och trots att "trädgårdspolisen" Rigmor försöker göra livet surt för henne träffar hon flera fina vänner och börjar så småningom bli redo att släppa in kärleken i sitt liv igen.
I hjärtat av Ådala och Längtan över Ådala är böcker om generationsöverskridande vänskap berättade med humor och stor värme.
söndag 17 juli 2022
Sommarlovsboktips 36: Lantbiblioteket vid älven
Biblioteket som Edda sommarjobbar på är rena drömmen, miljön är härlig och boken har ett charmigt persongalleri. Mysläsning!
lördag 16 juli 2022
Sommarlovsboktips 35: Blixtbarn
Under ett våldsamt åskoväder träffas huset Eli bor i av blixten. Huset brinner ner och hon förlorar hela sin familj. Det är inte den enda katastrofen som inträffar - Eli träffas också av blixten och förlorar sin ena hand. Stumpen som blir kvar avger en märklig strålning och en svart röta sprider sig upp längs armen.
Fler märkliga saker inträffar runt staden Pokol där Eli bor. Isarna börjar smälta och när de tinar vaknar marorna som legat infrusna och börjar vandra omkring i stora flockar till allas stora skräck. Om man så bara snuddas av en mara så är man förlorad.
Eli och hennes faster Glispa ger sig av på en farofylld resa för att försöka bota Elis stump och kanske till och med rädda världen från marorna.
fredag 15 juli 2022
Sommarlovsboktips 34: Träskkungens dotter
När Helena är tolv år avslöjads en brutal sanning om hennes föräldrar. Hennes mamma var bara 14år gammal när hon blev bortrövad av Helenas pappa och kvarhållen i huset i träskmarken. Det blir svårt för Helena att hantera att hon kommit till ur våld och tvång och det ändrar naturligtvis fullständigt hur hon ser på sin pappa. När hon, som är den som känner sin pappa och träsket bäst, hjälper till att få honom infångad och fängslad tror hon att allt är över.
Femton år senare får hon veta att pappan rymt ur högsäkerhetsfängelset. Ska hon återvända till träsket och försöka hitta honom igen - och vad händer om han hittar henne först?
Träskkungens dotter av Karen Dionne är en otäck och spännande thriller online annorlunda miljö. Helt klart en bladvändare.
torsdag 14 juli 2022
Sommarlovsboktips 33: När isarna smälter
En fransk ”väder och vatten”-bok passar ju extra bra idag och en bok om isberg och pingviner går väl inte att motstå?
När isarna smälter av Joël Baqué är berättelsen om änklingen och pensionären Louis som blir förtjust i en uppstoppad kejsarpingvinen som han hittar på en loppmarknad. Det blir startskottet för en samling som växer och snart har Louis skapat ett helt islandskap på vinden åt sina uppstoppade pingviner.
Det nya intresset för honom sedan iväg på en resa till Antarktis för att få uppleva pingvinernas naturliga hemvist och innan han vet ordet av reser han hem på ett gigantiskt isberg som fraktas hem till Frankrike av ett företag som ska göra stora pengar på att sälja vattnet från isberget på flaska. Men omvärlden tror att det är en miljöaktion och Louis behandlas som en hjälte.
Berättelsen blir på gränsen till lite för dråplig ibland, men är ändå en ganska kul och lite annorlunda läsning.
onsdag 13 juli 2022
Sommarlovsboktips 32: Väderfenomen
tisdag 12 juli 2022
Sommarlovsboktips 31: Bakvatten
Boken är en slags generationsberättelse som skildrar människorna i Nilas familj före och efter försvinnandet.
måndag 11 juli 2022
Sommarlovsboktips 30: Efter regn
Först ut är Efter regn av Lucy Dillon. Författaren är ett säkert kort om man vill läsa brittisk landsbygdsfeelgood där hundar får ta stor plats i berättelsen.
Den här boken handlar om Tara som är terapeut och har fått i uppdrag att återställa samhällsandan i Longhampton efter att en stor översvämning drabbat orten. Hon gör sitt bästa, men om man ska döma efter hennes eget liv som är ganska trassligt, kanske hon inte är bäst lämpad att ordna upp saker och ting.
Dessutom har de fått ett tillskott på hälsocentret där hon arbetar. David är specialiserad på att behandla husdjur och ryktet säger att han kan läsa djurens tankar. Tara är inte på humör för att hantera någon stjärnrådgivare utan vill koncentrera sig på sitt jobb.
En lite annorlunda Dillon den här gången, för jag kan inte minnas att hon lagt in något lite "andligt" (eller vad man ska säga) i sina böcker tidigare. Just den biten med att kunna läsa husdjurens tankar tycker jag kanske är lite tramsig, men i övrigt är det en mysig läsning om relationer och förvecklingar som (så klart) får ett lyckligt slut.
söndag 10 juli 2022
Sommarlovsboktips 29: Kärlek på Hedgehog Hollow
Kärlek på Hedgehog Hollow av Jessica Redland är en söt berättelse om kärlek, komplicerade relationer och om igelkottar.
Samanthas stora kärlek gifter sig med hennes kusin och eftersom kusinen också är hennes bästa vän tvingas hon bevittnas det hela från första parkett som brudtärna.
När en familjekonflikt uppstår i samband med bröllopet bestämmer sig Sam för att flytta för att komma undan grälet. Hon har hittat jobb på annan ort där hon också lär känna Thomas, en äldre vresig man som har sörjt sin hustru Gwendolyn i tjugo år. Hennes dröm var att öppna ett räddningscenter för igelkottar på gården som fått namnet Hedgehog Hollow. Efter hennes död lät Thomas gården och drömmen förfalla.
Sam, får oväntat möjligheten att hjälpa till att göra verklighet av Thomas och Gwendolyns dröm och tar sig an uppdraget med stor entusiasm och får så småningom hjälp av den lite tvära (men mycket stilige) veterinären i byn.
En ganska klassisk feelgoodroman, med lite svärta i form av sorg och familjekonflikter, där vare sig slutet eller kärleksintresset är särskilt svårt att gissa sig till. Kanske också några lite väl osannolika sammanträffanden och slutsatser, men på det stora hela en mysig och hjärtevärmande bok.
Sommarlovsboktips 28: Löpa varg
Historien om vargen som berättas genom en pensionerad jägmästares ögon, parallellt med hans egen historia om sitt förhållande till skogen och jakten och hur det har förändrats på ålderns höst. En vacker och sorglig roman. Tät och spännande ibland, vemodig och skör ibland. Löpa varg av Kerstin Ekman faller väl in i författaren rad av välberättade romaner som alltid är en njutning att läsa.
lördag 9 juli 2022
Sommarlovsboktips 27: Kattvännen
Av den lite mystiske granngubben Ove, som bor i en liten stuga tillsammans med massor av katter, får Lo reda på mer om de väsen som levt i skogarna runt Törerud i hundratals år.
Men när Ove blir anklagad för de olyckor som de missnöjda varelserna ställer till med, och dessutom riskerar att förlora sina katter, måste Lo försöka lösa situationen.
Kattvännen av Malin Eriksson Sjögärd är spännande och lite mystisk berättelse med inslag av folktro.
fredag 8 juli 2022
Sommarlovsboktips 26: Ålevangeliet
Plötsligt läste alla om ålar och den kammade hem ett Augustpris. Ja, så ville jag såklart hänga med på tåget. Och jag tyckte mycket mer om boken än jag någonsin hade trott. Fakta och folktro om ålarna var intressant, men jag tyckte alla bäst om de delar av boken som handlade om författarens relation med sin pappa.
Oväntat fin läsupplevelse!
torsdag 7 juli 2022
Sommarlovsboktips 25: Pärlfiskaren
Här träffar vi Miranda som är den bästa dykaren och pärlfiskaren - detta trots att hon bara har en arm efter ett möte med en roshaj. Hon ger sig ut på en resa för att finna den mytomspunna Ögonstenen som är den mest värdefulla pärlan av alla.
Med sig på resan har hon Syrsa. Från början uppskattar inte Miranda sällskapet eftersom Syrsa pratar oavbrutet och hon är inte särskilt bra på att simma. Men hon upptäcker att Syrsa har en fantastisk förmåga som kommer att ge dem ett rejält övertag i jakten på Ögonstenen.
Den här berättelsen är härligt fantasifull. Den är äventyrlig och spännande - och ibland lite skrämmande. Mysig tillsammansläsning.
onsdag 6 juli 2022
Sommarlovsboktips 24: I oxögat
I mitten på 1700-talet blåser nya vindar över Dåvedshult i Ekeberga socken i Småland då det bestäms att det ska uppföras ett glasbruk på orten och det ska få namnet Kosta.
Drängen Eskil och pigan Sissel är födda fattiga och vana vid att knoga. De råkar på varandra en midsommarnatt och möter för konsekvenser som de får leva med även om det fanns drömmar om annat. Ett bättre och friare liv.
Men glasmanufakturen rör om i gamla strukturer och skapar nya möjligheter för människorna i bygden. Kanske kan det öppna möjligheter för Eskil och Sissel.
En mycket välskriven roman med trovärdiga skildringar av livet och människorna vid den här tiden. Romanen är skriven på dialekt, men man kommer snabbt in i språket.
tisdag 5 juli 2022
Sommarlovsboktips 23: Kodnamn Flamingo
Julia är bara 18-år 1940 när hon blir rekryterad till spionbranschen och blir placerad på en liten avdelning som tillhör MI5. Hennes uppdrag är att dokumentera britter med sympatier för nazisterna och deras förehavande. Det är ett arbete som är tufft på många sätt så när kriget är slut bestämmer hon sig för att lägga upplevelsen bakom sig.
Det går dock inte att komma undan det förflutna och 10 år senare, när Julia jobbar som radioproducent på BBC, kommer det ikapp henne.
Jag hade lite svårt att komma in i boken, men om man ger den en chans är det värt det för att få läsa Kate Atkinson finurliga roman där flera historier vävs samman på ett skickligt sätt.
måndag 4 juli 2022
Sommarlovsboktips 22: Moster Paulas kattkafé
Huvudpersonen är en snövit katt som heter Mimmi. Hon bor hemma hos änkan Susann i Köln. Susann har just bestämt sig för att åka på semester innan hon ska operera höften och inte kan resa.
Hon övertalar Leonie att vara kattvakt. Men hon har väldigt lite erfarenhet av katter och har svårt att stå ut med att katten rusar runt i lägenheten på nätterna och puttar ner hennes prydnadssaker.
Leonie tar hjälp av sin väninna Maxi som driver ett nyöppnat café i närheten. Mimmi får vara på caféet på dagarna och ligga i en korg mitt bland gästerna - och hon verkar stortrivas.
Katten charmar både Maxi och cafégästerna och blir en självklar del av caféet. Men vad händer när Susann kommer hem?
En söt och charmig feelgoodbok. Mysläsning.
söndag 3 juli 2022
Sommarlovsboktips 21: Mellan oss
Den handlar om Minna som börjar högstadiet med förhoppningen att allt ska bli annorlunda. Hon tar avstånd från sina gamla vänner och lär istället känna Milou och Elin. De pratar smink och kläder och drömmer om den första kyssen.
Men utan att de förstår varför befinner de sig plötsligt lägst ner i hierarkin och det är en plats som nästan är omöjlig att ta sig upp ifrån. Minna förstår inte hur det kunde gå så snett. Hon drar dig undan och alltmer in i sig själv.
En bok som landar ner mitt i Minnas vardag och berättar en historia som nog många kan känna igen sig i. Om högstadiet och den sköta balansen mellan att vilja passa in och viljan att få vara sig själv.
lördag 2 juli 2022
Sommarlovsboktips 20: Jag klyver er itu
Det här en kort bok och texten är skriven i korta stycken. Ändå lyckas författaren med kärnfulla formuleringar och en dialog som känns äkta. Den är snabbläst, men på inget sätt lättviktig.
Just nu i juli 2022
Oj, tänk att det redan är juli! Som alltid vid detta månadsskifte får jag den där gnagande känslan av att ha missat hela juni då det på något vis alltid blir en väldigt intensiv jobbmånad.
Men, första lördagen i månaden betyder ett "just nu"-inlägg . Det är dags att kolla det kulturella nuläget med en liten enkät. Du hittar svar på frågorna också hos Och dagarna går, Enligt O och Fiktiviteter. Svara gärna själv också!
Just nu tittar jag på Kärlek och anarki. Inte lika bra som förra säsongen, men ändå väldigt bra.
Just nu lyssnar jag fågelsång och sommarvind.
Just nu längtar jag efter att resa. Ser avundsjukt på bilder som delas på FB och Instagram från Nice, Portofino, grekiska öar och andra mysiga ställen och surar lite över att vi inte var smarta nog att förnya våra pass. Nåja, det blir väl tid för resa sedan. Kanske en storstadsweekend i höst ...
fredag 1 juli 2022
Sommarlovsboktips 19: Om hundra dagar ska jag dö så satans vackert att du vill följa med
Personens som får mejlen verkar slumpvist utvalda och känner inte varandra, men Ikaros har valt noga vem som ska få följa nedräkningen. De utvalda reagerar på olika sätt. Emil blir som besatt av att ta reda på vem Ikaros är och förhindra självmordet. Karim vill istället följa Ikaros på den sista flygturen.
Det här är en bok om ensamhet och identitet. Om att vara osynlig i en värld där alla vill synas.