Sidor

söndag 21 augusti 2022

Balkong med havsutsikt

Tredje delen i Leksands-sviten av Hanna Blixt heter Balkong med havsutsikt och har man inte läst de tidigare två delarna så kan det hända att denna text spoilrar handlingen i de två.

Nora och Viktor har tillfälligt lämnat Dalarna och befinner sig på en lyxkryssare i Karibien. Det är deras bröllopsresan, men de har bjudit med sina goda vänner Vega och Kim. Men vännerna verkar ha en fnurra på tråden och det blir inte så mycket egentid för dem som Nora och Viktor hade tänkt. Nora är dessutom stressad över tanken på att ha lämnat galleriet till pensionärsgänget som brukar hjälpa henne. Klarar de att ha ensamt ansvar?
 
Även i denna bok finns en parallell berättelse som utspelas i en annan tid. Denna gång handlar det om dalmasen Anders som lämnar sin familj och missväxten i Sverige för att skapa ett nytt liv i Amerika och sedan kunna skicka efter sin familj. Men båten han kliver ombord på heter Titanic.

Jag tycker inte lika mycket om den här delen som de två tidigare. Jag har uppskattat miljön i och omkring Tällberg och Noras pyssel med att fixa till gamla möbler. Miljön på lyxkryssaren och i Karibien känns inte lika intressant. Kopplingen mellan den historiska berättelsen och den nutida känns den här gången ganska långsökt.

Om det blir fler delar i den här serien hoppas jag att handlingen återvänder hem igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar