Sidor

söndag 21 augusti 2022

Galleriet vid vattnet

Galleriet vid vattnet är del två i serien Leksandssviten av Hanna Blixt. I första delen Glasveranda med sjöutsikt hittade Nora både ett nytt liv och kärlek när hon flyttade till Dalarna.
Nu vill hon och hennes fästman öppna ett galleri med återvunna saker och för att få ut det mesta av turistsäsongen siktar de på att öppna till midsommar. Det blir svårare än de trott med tillstånd och annat, men tack vare byns pigga pensionärsliga får de oväntad hjälp.
 
Parallellt berättas historien om Nils som växte upp på 60-talet. Det är en berättelse om en dysfunktionell familj och om olycklig kärlek.
 
De två berättelserna vävs ihop via en målning av en dalkulla som Nora ropar in på auktion med tanken att sälja tavlan på sitt galleri, men kommer på andra tankar när hon hittar ett gammalt brev inkilat i ramen på tavlans baksida.

Precis som förra boken är det här lättsam och trevlig läsning. Jag gillar det historiska spåret som balanserar upp de ibland lite dråpliga händelserna under arbetet med galleriet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar