fredag 16 juli 2021

Sommarlovsboktips: Drakberidaren

Idag tipsar jag om hela serien om drakberidaren Nuwa.

Skuggan, Striden och Stormen heter de tre delarna i serien och den sista delen är precis nyutkommen. Det innebär att de går att läsa hela serien i ett svep utan att behöva vänta mellan delarna.

Här möter vi Nuwa som i första boken är 12 år och börjar på en internatskola för drakberidare, precis som hennes mamma före henne. Eleverna på skolan tränar både stridskonst och drakvård – och så ska de kvinnliga eleverna lära sig att rida på drakar. Målet är att bli drakberidare i kejsarens styrka, men Nuwa hoppas också på att få veta med om vad som hände med henne mamma.

Vi får först följa Nuwa under hennes utbildning och i de senare delarna när hon lämnat skolan och beger sig till huvudstaden där hon dras in i maktspelet runt kejsaren och lär sig ännu mer om drakarnas magi och kraft. Hon får också ett speciellt uppdrag som handlingen i den tredje boken fokuserar kring.

Berättelsen utspelas i en fiktiv värld som påminner om ett Japan eller Kina ”förr i tiden” och i den miljön känns drakar och magi som naturliga inslag. Världen skildras på ett detaljrikt och engagerande sätt och drakarna har olika egenskaper och personligheter. Dessutom är Nuwa en riktigt cool hjältinna. Det är en verkligt spännande saga som författare Helen Ekeroth har skapat och den är som gjord för att slukas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar