måndag 31 juli 2023

Uppdatering i hyllvärmarutmaningen

Jag jobbar på med mina hyllvärmare. I mars läste jag den gröna boken "Glädjen" av Justine Lévy. Den handlar om Louise som tampas med psykisk ohälsa och har ett komplicerat förhållande till sina föräldrar. När hon blir gravid bestämmer hon sig för att välja glädje och göra allt hon kan för att inte upprepa sina egna föräldrars misstag. Men kan föräldraskapet förändra en person?
Intressant tema, men tyvärr berördes jag inte riktigt på djupet.

I april var det dags för påskgula böcker och då läste jag "Stå inte för nära kanten" av Annika Mayer. Det är en ganska klassisk "återvändarroman" om en karriärkvinna som åker hem till barndomsstaden (i det här fallet Gällivare), återkopplar med gamla vänner, undersöker familjehemligheter och hittar sig själv. Helt OK underhållningsläsning.

Blommiga böcker var det som gällde i maj och då läste jag "Fröken Liljekonvalj" av Kristin Emilsson som jag har skrivit om som ett av sommarlovsboktipsen.

Juni var rosa och jag läste "What would Jane Austen do?" av Laurie Brown. Det var en dråplig och söt historia om en kvinna som träffar två spöken som ber henne hjälpa dem med ett problem och hon Reader tillbaka till Jane Austens tid och får också träffa författarinnan i egen hög person. Bitvis väldigt fånigt, bitvis väldigt rart och på det hela taget väldigt rolig.

När jag kom hem från semesterresan väntade ett urgulliga rosa paket på mig från @annelie_boktankar som håller i utmaningen. Varje månad lottar hon ut ett överraskningspaket till de som deltar i utmaningen. Stort tack Annelie!

Nu i juli har det varit havsblå böcker som tema och jag blev äntligen klar med "The Song of Achilles" av Madeline Miller som jag körde fast med förra sommaren. Jag vet inte varför riktigt för det här är en riktigt välberättad och bra version av myten om Achilles berättad ur hans vän och livspartner Patroklos perspektiv. Jag är glad att jag inte gav upp!

Nu ska jag titta igenom bokhyllan efter böcker som passar till augustitemat "lila sensommarkväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar