tisdag 24 augusti 2010

Sigrids hemlighet

Hmm .. den här boken hittade jag i lådan till sängbordet. Den läste jag i januari eller så, men har glömt attt blogga den. Sigrids hemlighet av Karin Wahlberg är den andra delen i den historiska romanserien Släkten. Den första boken i serien heter Blandat blod och är skriven av Katarina Mazetti.

Sigrids hemlighet utspelas i början av 100-talet i trakten kring Sigtuna. Jag minns knappt vad den handlade om, men så här presenterar förlaget den:

"Sigrid har blivit tillsagd att se efter lillebror. Men när hon vaknar är han borta och trots att hon frågar både trälar och husfolk hittar hon honom ingenstans. Förtvivlan sliter i bröstet och när Sigrid äntligen hör broderns röst bryr hon sig inte om att ljudet kommer från skogen, den mörka och farliga. I bara särk och utan något på fötterna springer hon genom snåren, bort från tryggheten på gården och in i skogen. Där hittar hon till slut brodern. Men det är också där Sigrid råkar ut för något fruktansvärt. Något hon aldrig berättar för någon. Händelsen förändrar hela Sigrids liv, men är för alltid hennes hemlighet."

Det var helt OK läsning vad jag minns, men Karina Wahlberg lyckas inte lika bra med sina stilgrepp som Katrina Mazetti i första delen. Men det är spännande med en historisk serie och olika författare. Del tre kommer nu i höst (säkert lagom till bokmässan) och skrivs av Catharina Ingelman-Sundberg.

2 kommentarer: