onsdag 26 november 2014

En enda natt

Ja, men det här var ju ganska tramsigt! Ändå kände jag mig motvilligt underhållen av Simona Ahrnstedts bok En enda natt trots att det var klart redan några sidor in vad som skulle hända.

Klassiskt upplägg med rik, adlig flicka som möte pojken från "slummen" (eller förorten i detta fall) som jobbat sig upp. Han är riskkapitalisten som ska krossa hennes familjs företag, deras rykte och allt de står för. Problemet är att han då förstås krossar henne också.

För de träffas och blir attraherade av varandra och inleder ett hett förhållande - allt medan han planerar att ta över hennes fars företag.

Lägg till klasskamp, ett demoniskt familjeöverhuvud, privatskolepennalism och otäcka familjehemligheter. Ja, och så en massa sex förstås. Tänk Fifty Shades, men utan smisk.

Lite så alltså. Men med tillräckligt läsdriv för en underhållande eftermiddag. Och det är ju inte fy skam!

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Inte alls - bara man är beredd på det och inte förväntar sig något annat.

   Radera
 2. Jag kunde nog inte bortse från allt man måste bortse från för att orka igenom boken ... Men, underhållning oavsett bokgenre skall inte underskattas! Det är skönt med lite verklighetsflykt ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var sannerligen mycket att bortse ifrån ;)

   Men det fungerade ändå för mig en dag när jag låg lite småkrasslig här hemma i soffan.

   Radera
 3. Förutsägbar var ordet. Men efter som jag bara har tid att lyssna på böcker så var jag tacksam över att det inte var en deckare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tänka mig att det är skönt med omväxling. Vem var uppläsare?

   Radera
 4. Tack för dina synpunkter.
  Varmaste
  Simona

  SvaraRadera