måndag 19 januari 2015

Ödeckarna - Saknad

Rec. ex. fråm Idus - tack!
Saknad är den tredje delen om Ödeckarna av Linda Åkerström, men den första jag har läst. Engla träffar Lollo, Oskar och Jonas på loven när hon åker till sin stuga i den lilla orten Hedesunda.

Denna gången är det höstlov och allt känns lite annorlunda jämfört med sommarloven. Barnen längtar efter äventyr och de blir nästan glada när byns "orginal" Jonken försvinner och de får något att sätta tänderna i. Men när lilla Elin, en flicka som Englas mamma passar på dagarna, också försvinner är det inte lika roligt.

Engla och hennes vänner gör sitt bästa för att hitta de försvunna, men Engla har också fullt upp med att fundera på sina känslor för Jonas och sin nyfikenhet på Elins buffliga äldre bror Tompa, som kanske har fler sidor än man först tror. Dessutom är hon orolig för att hennes pappa ska skämma ut henne igen, som han gjorde när han kom full till midsommarfesten.

En trevlig bekantskap. Böckerna vinner nog på att läsas i ordning, så att man lär känna karaktärerna, då deckarhistorien inte är den enda behållningen med boken, utan lika mycket relationerna och människorna.

Saknad
Författare: Linda Åkerström
Förlag: Idus (2014)
ISBN: 9789175771168
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

2 kommentarer: