fredag 13 mars 2015

Mirakelverkstaden

Mirakelverkstaden av Valérie Tong Cuong var marsboken i min bokcirkel. Tyvärr kunde jag inte vara med den här gången och har inte hört så mycket om vad de andra tyckte om den, men jag gillade den.

Mariette, Monsieur Mike och Mille är alla personer som behöver lite hjälp i tillvaron just nu, Då dyker en mystiske, men mycket sympatiske, Jean upp och bjuder in dem att bo en tid på Mirakelverkstaden. Det är ett slags behandlingshem där de "lappar ihop trasiga själar".

Frågan är om det går att fly sitt förflutna eller om man helt enkelt måste konfrontera det för att kunna gå vidare. Och har inte Jean en alldeles egen agenda för verksamheten på Mirakelverkstaden?

Boken har den där kombinationen av "trasiga" människor och vemodig stämning som jag ofta tycker förekommer i böcker av franska författare - och som jag uppskattar! Här är det hela kryddat med en liten nypa surrealism. Valérie Tong Cuong skriver med driv i språket och tecknar karaktärerna väl.

Inte tokigt alls!


Mirakelverkstaden
Författare: Valérie Tong Cuong
Förlag: Sekwa (2014)
ISBN: 9789186480974
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

2 kommentarer:

  1. Jag var inte odelat positiv. Tyckte det blev lite för mycket pastell: http://joanna-ochdagarnagar.blogspot.se/2014/01/mirakelverkstaden-en-pastellfargad.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så olika det kan vara! Tänkte inte alls på denna som pastellig.

      Radera