söndag 8 januari 2023

Jul i lantbiblioteket

Efter den mysiga boken Lantbiblioteket vid älven av Josefin Eman kommer uppföljaren Jul i lantbiblioteket.

Edda har funnit sig till rätta i den lilla byn Koski. Hon älskar jobbet på lantbiblioteket och har lärt känna människorna i byn. Hon har fått nya vänner i kvinnorna i bastubokcirkeln och dessutom en snygg och omtänksam pojkvän.

Men så får Edda ett besked som vänder allt upp och ner - och hon kan inte säga något till någon. Hon försöker sätta en hemlig plan i verket som ska lösa hennes problem och hon får oväntad hjälp av en återvändande hjälte - byns egen fotbollsstjärna Antonio. Stressen gör dock att Edda beter sig konstig och både vännerna och pojkvännen Ante blir misstänksamma, men Edda vill inte att något ska störa julstämningen - speciellt inte nu när hennes syster har sträckt ut en hand och vill föra jul tillsammans, något de inte gjort sedan föräldrarna omkom i en bilolycka.

Jag tyckte mycket om första boken och det är trevligt att få återvända till lantbiblioteket. Jag uppskattar den här berättelsen också, men blir absolut galen på Edda som tror att hon måste fixa allt själv. Kanske har författaren klämt in lite väl många förvecklingar i boken och en del hade kunnat kapas utan att boken hade förlorat på det, kanske tvärtom, men det här är ändå väldigt mysig julläsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar