söndag 9 mars 2008

Förvandlingen

Ska man läsa skräp så ska det i alla fall vara sånt som inte utger sig för att vara nåt annat. Jag läste om en gammal favorit - en Harlequinklassiker - Förvandlingen av Anne Weale.

Den överviktiga grå musen Sun Roberts arbetar som privatlärare åt den unga lady Lancaster. När flickans föräldrar omkommer dyker hennes farbror James - som hon aldrig träffat - upp för att ta över som förmyndare. Han är inte intresserad av att förvalta ett förfallet engelskt gods utan tar med sin brorsdotter och hennes lärare till USA där han leder ett framgångsrikt företag. En dräpande kommentar om Suns figur får henne att vilja förändra sig själv och att få den ruskigt stilige men arrogante James på fall.

Ja, och resten kan ni räkna ut själva. Det är mycket "läppar som säger nej och hjärtan som säger ja" i den här boken. Av nån anledning är det en bok som jag läst massor av gånger sedan jag fick tag på den i mina tidigare tonår, speciellt tacksam är den att läsa om när man är hemma och är sjuk - antagligen för att man inte behöver anstränga hjärnan det minsta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar