måndag 20 juli 2009

Änglens lek

Och apropå änglar så läste jag Ängelns lek av Carlos Ruiz Zafón för ett tag sedan det kan vara så att det är årets bästa bok. Eller har jag redan utnämnt en sådan i år?

Nåväl - en ruskigt bra bok är det hur som helst - precis som hans förra bok Vindens skugga (som jag är väldigt sugen på att läsa om).

Boken utspelas i Barcelona på 1920-talet. David Martín är en ung författare på väg att nå framgång, men det är genom att skriva gotiska "skräpromaner" under pseudomym. En dag träffar han en man, som påstår sig vara förläggare och David får ett märkligt erbjudande som han inte kan motstå. Han vill att David ska skriva en bok åt honom - en bok av ett slag som världen aldrig tidigare skådat - i utbyte mot en stor summa pengar.

Snart fylls Davids värld av hemligheter och surrealistiska händelser och läsaren får en oundviklig känsla av att allt kommer att ta en ände med förskräckelse.

Zafóns berättartil är enkel men stark, berättelsen engagerar och håller läsaren i spänning, men det är hans förmåga att skapa stämningar och personporträtt som fångar mig. Sugen på att åka till Barcelona blir jag också :)

Läs!

3 kommentarer:

 1. Kul! Jag har inte läst denna men älskade hans "Vindens skugga"!
  Kanske ett tips på bok att köpa i Sverige då...
  Eller så läser jag den på engelska...

  SvaraRadera
 2. Jag ska läsa, jag lovar! Gillade verkligen "Vindens skugga", så detta verkar lovande.

  SvaraRadera
 3. Saltis - jag tror den fungerar på vilket som helst av språken. Om du inte kan läsa den på orginalspråk förstås :)

  Chlott - ja, gör det! Du kan få låna mitt ex när maken läst ut den.

  SvaraRadera