tisdag 17 maj 2011

Tusenskönor

Kristina Ohlssons första bok Askungar var bra och gav mersmak, så jag ville gärna läsa nästa bok i serien om poliserna Alex Reicht, Peder Rydh och Fredrika Bergman. Tusenskönor gör mig inte besviken. Det är spännande och inte så förutsägbart. Jag gillar Kristina Ohlssons språk (det kan man inte säga om alla deckarförfattare) och jag läste den snabbt.

Det börjar med att ett äldre prästpar hittas skjutna. Det finns ett brev som förklarar att mannen först skjutit sin hustru och sedan sig själv. Deras dotter har precis dött av en överdos och han säger sig inte kunna leva längre. Fallet verkar lösa sig snabbt. Men fakta framkommer som gör att polisen misstänker att det inte rör sig om självmord. De nystar upp en historia som avslöjar komplicerade familjeförhållanden. Dessutom tar utredningen en oväntad vändning när det visar sig finnas kopplingar till illegal invandring.

Självklart har samtliga poliser komplicerade privata förhållanden, men det får man tydligen på köpet i den här genren vare sig man vill eller inte.

Lägg den här boken i högen med semesterläsning. Där passar den perfekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar