måndag 15 augusti 2011

Hittebarnet

Det gick lite segt för mig med Yarden (augusti månads bokcirkelbok, mitt val så jag kan inte skylla på någon annan), så jag stack mellan med något lite mer lättsmält.

Hittebarnet av Katerina Janouch är den tredje boken om barnmorskan Cecilia Lund (det tidigare heter Bedragen och Systerskap). Hon har lappat ihop äktenskapet med maken och de väntar nu sitt fjärde barn. Cecilia är dock inte helt säker på att de orkar med ett barn till eller att äktenskapet är starkt nog att klara av det. Samtidigt engagerar hon sig i ett spädbarn som lämnas utanför dörren på förlossningsavdelningen där hon arbetar.

Huvudpersonens tankar och tvivel - ska hon stanna i äktenskapet och våga lita på sin man eller är "gräset grönare" med en ny möjlig kärlek - ältas hela tiden och är lite tröttsamt, men det är kanske trovärdigt i situationen. Annars snabbläst, lättsmält och helt OK.

3 kommentarer:

 1. Snabbläst och lättsmält låter perfekt för mig! =) Det är bra med såna böcker att läsa mellan den aldrig sinande kurslitteraturen...

  SvaraRadera
 2. Ja, Yarden gav jag upp, hur tunn den än var. Gnäll och gny upplevde jag, och hela tiden detta "en slags". Det heter "ett slags", gah! från redaktörn.

  SvaraRadera
 3. Finelinan - ja, då passar något sådant här bra.

  Christin - jag kom igenom den, men gissar att jag får sura kommentarer av de andra bokcirklarna nästa gång ...

  SvaraRadera