söndag 20 december 2015

Christmas at the Cupcake Café

Christmas at the Cupcake Café av Jenny Colgan är en verkligt sockersöt historia, men jag köper konceptet och låter mig underhållas. Jag får inte lust att baka (eller äta) knappt ett enda av recepten i boken (russin och torkad frukt i praktiskt taget allt), men miljön på caféet är underbar och man kan riktigt känna doften av jul.

Izzy har precis fått sitt drömjobb - ett eget bageri och café - och har funnit en underbar man. Hon trivs med jobbet och sina trevliga kollegor, som nästan är mer som en familj. Men precis lagom till jul rester pojkvännen Austin till New York och lämnar Izzy med julstressen i caféet och sin 11-årige lillebror. När han sedan blir erbjuden jobb i New York ställs deras förhållande på sin spets. Är Izzy beredd att ge upp sin dröm för att följa med Austin?

Charmigt, juligt och - som sagt - sött. Perfekt som lättsam julläsning!

Christmas at the Cupcake Café
Författare: Jenny Colgan
Förlag: Little Brown (2013)
ISBN: 9780751550337
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

6 kommentarer:

 1. Man kanske skulle ge den sockersöta litteraturen en chans nästa jul, men jag måste nog förbereda mig mentalt först. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste ju inte läsa sockersött bara för att de är jul ;)

   Radera
 2. Låter trevligt och omslaget är ju superfint.

  SvaraRadera
 3. Just den har jag oläst i hyllan, jag satsade på Colgans andra sockersöta serie istället, den med Rosie Hopkins och hennes Sweetshop.

  SvaraRadera