söndag 27 mars 2011

Blodläge

Johan Theorins Blodläge fick följa med hem från bokrean. Jag har ju läst Skumtimmen och Nattfåk och gillat dem och det här verkade lagom ansträngande i väntan på bebisen.

Miljön är ännu en gång det karga Alvaret på Öland och vi får träffa den gamle sjökaptenen Gerlof även i den här boken. Händelserna i boken vävs kring Gerlofs grannar som byggt nya, lyxiga villor på "blodläget" - den plats där folktro säger att en strid mellan älvor och troll utspelas. Har nybyggarna utmanat ödet?

Det är en kriminalroman med övernaturliga inslag. Den är inte lika läskig som Nattfåk, men lite kalla kårar får jag ibland. Mysrysare.

4 kommentarer:

 1. Jag har läst Nattfåk och gillade den. Kan tänka mig att den här också är bra.

  SvaraRadera
 2. Såg rubriken och trodde att oj, nu har du blödit lite, förlossningen har startat! Men inte än alltså :) Men hen kommer när hen är redo liksom!

  SvaraRadera
 3. Jag har läst alla tre och tyckter att de är mycket bra, även om de är ganska otäcka. Samtidigt var det intressant att läsa dem eftersom handlingen utspelar sig på Öland omkring Löttorp där Mirrfamiljen har sitt sommarhus och där jag har varit mycket de senaste åren.

  SvaraRadera
 4. Sara - ja, då gillar du nog denna också.

  Anna - lurigt va?

  Musikanta - jag har tillbringat flera somrar som barn just nära Löttorp också och det är roligt att läsa om platser man känner igen.

  SvaraRadera