söndag 22 april 2012

Påskekrim

Ja, men det här var ju precis lagom att läsa i påsk. Andra boken utspelades till och med över påsk, så det var ju extra lämpligt. Sofie Sarenbrants deckare är lättsamma deckare. Om man nu får säga så? Det händer ju ändå en del otrevliga grejer - men ni förstår vad jag menar. Spännande och ett bra driv i läsningen, men kanske inget extraordinärt.
Den första boken Vecka 36 utspelas i Brantevik. Det är sommarens sista veckor och de två höggravida väninnorna Johanna och Agnes semestrar i det lugna fiskelägret tillsammans med sina män och Agnes dotter Nicole. Den sista kvällen på semestern går de ut för att äta en trevlig middag tillsammans. När de vaknar nästa dag är Agnes försvunnen.
Det är upptakten i boken och sedan får vi följa familjerna, polisen och journalister som försöker ta reda på vad som har hänt Agnes. Författaren lägger ut flera spår och är det något negativt man kan säga om boken är det att hon kanske vill lite för mycket. En del spår känns onödiga och leder ingenstans. De tillför heller inget till berättelsen. Men med det sagt är det spännande nästan hela tiden och upplösningen är i viss mån oväntad.

Det är svårt att berätta om handlingen i Istället för dig utan att avslöja en del av hur det går i den första boken, så jag nöjer mig med att säga att vi får återvända till Brantevik 16 år senare och att några av frågetecknen som kvarstår efter den första boken rätas ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar