måndag 3 mars 2014

Dagens katastrofer

Rec. ex från Rabén & Sjögren - tack!
Boken finns på Adlibris och Bokus.
Majken är inte som alla andra 12-åringar. Hon för statistik över katastrofer och sjukdomar och vill varken umgås med jämnåriga eller gå på någon fånig sommarkurs. Och hon vill absolut inte vara hundvakt åt en ful och ohygienisk hund!

Men Majkens mamma är envis, hon tycker att dotter behöver något att sysselsätta sig med eftersom hon själv jobbar hela tiden. Majken blir motvilligt fast med Blunder över sommaren.

Dagens katastrofer är Cilla Jackerts debutroman. Hon har tidigare skrivit manus för film och TV. Det är en vemodig berättelse om att vara ett ensamt barn och om att leva med en stor sorg. Men hur konstigt det än låter så är det också en väldigt rolig bok. Majken har många känslor som hon håller i schack med logik och statistik och hennes betraktelser av världen är mycket underhållande.
Blunder tvingar ut henne - bokstavligt och bildligt - och hon lär känna både den basketspelande Calle och den tokiga tanten Maja. Och kanske lär hon känna sig själv lite bättre också.

Jag tyckte mycket om den här boken och det träffsäkra, varmhjärtade porträttet av Majken och Blunder.

6 kommentarer:

 1. Denna låter intressant!

  SvaraRadera
 2. Den var verkligen både sorglig och jätterolig!

  SvaraRadera
 3. Vågar man låna ut den här till ungdomar som inte kommit på att tänka sådana här tankar tänkte jag. Har bara läst halva, men gillade. Sätt ut på enbokcirkelföralla tycker jag och tipsa samtidigt om din braiga blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så långt hade jag inte tänkt, men hon är ju ganska extrem;)

   Radera