måndag 24 mars 2014

Rensa ut och lev lättare

Boken har jag fått som rec. ex. - tack!
Den finns t.e.x. på Bokus och Adlibris.
En av vårens snyggaste böcker kommer från Hoi förlag. Inte nog med det - om du följer råden i den kommer du att få ett riktigt snyggt hem också!

I Rensa ut och lev lättare ger Eva Maria Karlander konkreta råd om hur du får ordning i röran hemma genom att dela upp jobbet i små portioner och belöna sig själv efteråt. Ett vanligt misstag är nog just att försöka göra allt på en gång och då är det lätt att tappa sugen. Författaren delar upp jobbet på 52 veckor och har till och med lagt in semesterveckor i planeringen:)

Jag kunde snabbt konstatera att jag kan ha några fler semesterveckor än de som bor i hus kan ha :)
Jag kände mig också nöjd med att vi faktiskt inte har så mycket prylar framme och att våra strumpor oftast befinner sig i par i strumplådan.

Men visst har vi röror i skåp och förråd som skulle vara skönt att styra upp. Jag kände mig väldigt inspirerad och även om jag nog tycker att förslagen på belöningar stundom var lite väl klämkäcka har författaren ändå fångat något väldigt viktigt - att dela upp något i små portioner gör saker lättare att hantera och att små belöningar inte är att förakta.

5 kommentarer:

 1. Alltså, den där boken kanske man skulle ta och bläddra lite i ... :)

  SvaraRadera
 2. Tror att det är många som har nytta av den här boken ;)

  SvaraRadera
 3. Behöver du rensningstips för att få ett mer lugnt och minimalistiskt hem kan jag tipsa om vår blogg nedan. Vi tar även upp mycket om hur du kan leva minimalistiskt med barn samt dra ner på andra distraktioner i livet än just prylar:
  http://minimalisterna.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack för länk. Att bli minimalist är inget jag strävar efter som sådant, men jag är säker på att jag kan få bra tips på er sida för lite ordning och reda :)

   Radera