lördag 1 mars 2014

Märkta för livet

Boken finns på Adlibris och Bokus
Märkta för livet är Emelie Schepps debutroman. Så här presenteras den av förlaget:

"En sommardag 1986 vaknar nioåriga Jana Berzelius upp på ett sjukhus. Hon har inget minne av vem hon är eller var hon kommer ifrån.
Tjugosex år senare får Jana som framgångsrik åklagare uppdraget att leda förundersökningen i det uppmärksammade mordet på Hans Juhlén, verksamhetschef på Migrationsverket i Norrköping. Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander inleder hon ett intensivt arbete med att lösa fallet.
Senare hittar man ännu ett lik. Denna gång är det ett barn. Allt tar en oväntad vändning när det visar sig att spåren leder mot den döde pojken. Och ju mer Jana gräver i hans bakgrund desto närmare kommer hon sanningen om sin egen. Och hon möter en mörkare och blodigare historia än hon någonsin kunnat föreställa sig."

De här boken var rasande spännande och otäck. En riktig bladvändare. Jana är en intressant och komplex karaktär som säkert kommer att växa i kommande böckerna - för det ska bli fler. Ibland bli jag irriterad på att saker beskrivs så otroligt detaljerat och ingående och tyvärr ofta utan att tillföra berättelsen något, men drivet i berättelsen och den spännande handlingen väger över med råge.

Emelie Schepp är en spänningsförfattare som det är väl värt att hålla ögonen på.

1 kommentar: