onsdag 15 april 2015

Själlös

Tänkt dig en bok som är en blandning av en flickbok, en historisk roman och en Harlequin-bok. Krydda det med vampyrer, varulvar, spöken och andra övernaturliga varelser, Addera en liten glimt i ögat och du får en uppfattning om hur boken Själlös av Gail Carriger är.

Detta var månadens läsningen i bokcirkeln och de flesta tyckte att den var helt OK som underhållningsläsning. Tramsig tyckte någon. Jag var nog den som var mest entusiastisk. Ja, sexscenerna är lite fåniga och ja, det är trist att det är så himla mycket fokus på huvudpersonens utseende, men om man inte tar det hela på för mycket allvar så är det rolig läsning. Persongalleriet är lite galet och kan föra tankarna till både Hunger Games (tänkt pråliga Distrikt 1) och Stolthet och fördom (tänk Mrs. Bennet).

Det var också kul att stifta bekantskap med en bok i steampunk-genren. Det var nog min första bok av den typen vad jag vet. Jag har redan lånat del två och tre i serien :)

Själlös
Författare: Gail Carriger
Förlag: Styxx Fantasy (2012)
ISBN: 9789173552271
Finnst.ex. hos Bokus eller Adlibris

4 kommentarer:

 1. Längtar efter att påbörja den här serien. Har de första två böckerna hemma.

  SvaraRadera
 2. Vi läste också den i min bokklubb och de allra flesta gillade den - en har redan läst färdigt serien och jag ska göra det. Tänkte också på Mrs Bennet och Austens karaktärer när jag läste den :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar om det var en medveten blinkning?

   Radera