onsdag 27 maj 2015

Chanslös och Hemlös

Vi läste Själlös, första boken i Gail Carrigers serie om Alexia Tarabotti, i bokcirkeln för inte så länge sedan. Nu har jag också läst del två och tre. Jag hade väldigt roligt när jag läste den första boken som jag då beskrev som en "blandning av flickbok, historisk roman och Harlequin-bok, blandat med vampyrer, varulvar, spöken och andra övernaturliga varelser" och även om det inte är riktigt lite kul när konceptet upprepar sig och nyhetens behag är över, så kan jag inte låta bli att charmas av dessa böcker.

Jag kan inte skriva för ingående om handlingen då det förtar läsupplevelsen lite om man vet för mycket (så läs inte baksidestexten eller för mycket om dem i förväg), men Alexia Tarabotti har förmågan att hamna i knipa om och om igen. Hon har också förmågan att ta sig ur dem på kreativa och underhållande sätt. Hon åtnjuter drottningens gunst och till sin hjälp har hon bland annat uppfinnaren Madame Lefoux och vampyrvännen Lord Akeldama och beskyddas av varulvar, sedan hon gift sig med alfahanen Lord Maccon.


Chanslös och Hemlös tar med läsaren till Skottland såväl som Italien och berättelsen kryddas med beskrivningar av för tiden fantastiska tekniska uppfinningar om t.ex. luftskepp, eterografer och mordiska mekaniska nyckelpigor.

Underhållande!

Hemlös blev det andra krysset på min sommarbingo-bricka: "Borrowed from the library".


4 kommentarer:

 1. Oj! Redan två kryss? Du kommer nog att få full bricka redan i juli! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade påbörjat båda böckerna innan ;)

   Radera
 2. Jag har läst del 1 och 2 och har Hemlös kvar att läsa.

  SvaraRadera