tisdag 26 maj 2015

En dröm från att dö

Rec.ex. från Hoi förlag - tack!
En dröm från att dö av Emelie Kalén Loxi är berättelsen om  Ellen, som är rädd för att inte känna något alls, och om Zack, som gör vad som helst för att slippa känna något. Om två personer som inte mår bra och om de vuxna runt dem som inte förmår hjälpa dem.

Vartannat kapitel om Ellen, vartannat om Zack - tills den dagen de möts i en hiss och de vävs in i varandras berättelse och i varandras liv. Om att vilja, men inte våga släppa någon nära inpå. Om att inte våga visa sina allra svartaste sidor för någon man bryr sig om. Om att inte våga tro att man kan bli älskad. Om att vara rädd för att skrämma bort.

Att skriva en bok om unga människor med psykisk ohälsa är inget lätt åtagande. Att skriva om ångest, depression och självskadebeteende är inte okomplicerat. Emelie Kalén Loxi gör det på ett ärligt och trovärdigt sätt och får dessutom med en kärlekshistoria också. Zack och Ellen är inte bara sin diagnos, utan beskrivs mer komplext än så.

Jag tyckte mycket om den här boken, men upplevde tyvärr språket som lite ojämnt. Ibland är det fina formuleringar, för i nästa stund kännas platta och sedan svänga till ett nästan överarbetat uttryck där verben kastas in, det enda efter det andra. Men med det sagt så, är det är mycket som är bra med den här boken och jag hoppas den hittar många läsare.


En dröm från att dö
Författare: Emelie Kalén Loxi
Förlag: Hoi (2015)
ISBN: 9789175579566
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar