torsdag 7 maj 2015

Kråke spelar spel

Rec. ex. från författaren - tack!
Utgiven på Idus förlag.
Kråke spelar spel är de tredje kapitelboken i serien "Mera Kråke". Författare är Marie Bosson Rydell och illustratör är Jessica Lindholm.

Den här boken utspelas i en miljö som nog många barn känner igen sig i - stora delar av handlingen är nämligen förlagd inne i ett dataspel kan man säga. Utan att det sägs vilket det är, har nog alla lätt att känna igen miljön där man bygger en egen värld av små fyrkantiga klossar. Spelet är roligt och kreativt, men Kråke och hans kompisar Ludvig och Maja upptäcker att det kan uppstå konflikter även i en låtsasvärld.

Min (snart) 7-åring är helt med på förflyttningen mellan spelvärlden och den "vanliga" världen och vill gärna att vi ska läsa "bara ett kapitel till".

Berättelsen är full av ord som rör spelvärlden och i slutet av boken finns det en smart ordlista som förklarar vad till exempel chatta, joina och levla betyder.

Inte nog med det - en helt fasansfull händelse drabbar också familjen. Det_blir_strömavbrott! Ingen ström, ingen TV, ingen Internet-uppkoppling. En mardröm! Men då föräldrarna tar fram lite "old school" brädspel, kan barnen ändå inte låta bli att tycka att det är lite mysigt ;)

Enkelt och rakt berättat och nära barnen - precis som det ska vara med Kråke!


Kråke spelar spel
Författare: Marie Bosson Rydell
Illustratör: Jessica Lindholm
Förlag: Idus (2015) ISBN: 9789175771694
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

2 kommentarer: