söndag 21 juni 2015

Konsten att höra hjärtslag

En del böcker vill man så gärna tycka om, men det klickar ändå inte riktigt. Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendeker var en sådan bok för mig. Jag tyckte alltså inte illa om den, men jag tyckte inte om den så mycket som jag hade trott och hoppats på. Vi diskuterade boken på #boktwitt för en tid sedan och jag var nästan de enda som inte älskade den.

Berättelsen om en dotter som reser till Burma för att hitta den far som lämnade familjen utan ett spår efter sig är bitvis engagerande, men jag blev lite trött av upplägget "åka till exotiskt stället för att finna någon, men istället finna sig själv".

Kärlekssagan mellan Tin Win och Mi Mi som är central i boken är just det - en saga. En helt fantastisk saga. I mina ögon blir tyvärr det för mycket av allt, så jag köper det inte helt - inte ens som saga. Jag känner mig lite trist som inte låter mig dras med. Kanske var det inte rätt bok vid rätt tidpunkt. Ibland är det ju så.

Slutet var både sorgligt och lite hoppfullt, men tyvärr räcker det inte för att bli en favoritbok och berättelsen kommer nog inte att stanna i minnet särskilt länge.

Men många älskar och hyllar boken, så läs den själv och låt inte mig avskräcka ;)

Jag kryssade "Set in Asia" på min sommarbingobricka.

10 kommentarer:

 1. För mig var det en sån bok som är fin för stunden - en söt berättelse och lättläst tidsfördriv. Inga hyllningsrop från min sida, men den var ok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade nog på tok för höga förväntningar!

   Radera
 2. kanske något för mej.... som varje natt bokstavligt hör makens hjärtslag, hans hjärtklaff ;)

  SvaraRadera
 3. Jag köpte den här ganska nyligen. Ser ut att bli nästa bok på tur i bokcirkeln på Facebook som jag är med i. Skall bli spännande att se vad man tycker om den-

  SvaraRadera
 4. Jag stod och nypte på den boken. Tyckte att det så ut som "Tusen strålande solar", en bok jag fullkomligt älskar ... Trevlig blogg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, omslagen påminner lite om varandra, men för mig var denna inte i närheten så bra.
   Trevlig att du tittade in :)

   Radera