lördag 20 januari 2018

Norra Latin

I boken Norra Latin av Sara Bergmark Elfgren möter vi Clea och Tamar när de börjar sin första termin på teaterprogrammet på Norra Latin i Stockholm. Båda vill bli skådespelare, men har olika förutsättningar. Clea är uppvuxen på teatern och filminspelningar, Tamar kommer från en mindre stad och har mest spelat i amatörteateruppsättningar. De rör sig först i helt olika kretsar trots att de går i samma klass, men kommer så småningom varandra allt närmare.

De nya eleverna får höra talas om en tragedi som ryktet säger inträffade i skolan aula och det pratas också om att flera mystiska händelser har inträffar på skolan sedan dess. Finns det någon sanning i dessa rykten eller är det bara ett skämt?

Författaren lyckas med att skapa en berättelse med både en väldigt trovärdig skolvardag med intressanta karaktärer och relationer samtidig som hon skapar en mystisk och nästan magisk spänningsroman. Det är en särdeles lyckad kombination och jag tyckte mycket om den här boken.

Idag konfererar vi om boken på Kulturkollo - välkommen in där och se vad vi tyckte om boken (varning - spoilers kan förekomma).

Norra Latin
Författare: Sara Bergmark Elfgren
Förlag: Rabén & Sjögren (2017)
ISBN: 9789129688528
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

2 kommentarer:

  1. Var bara tvungen att snabbt kolla vad du tyckte :) Fick ju den i julklapp, så statistiskt sett så borde den inte bli läst än på många år. Men jag undrar jag... :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att du ska planera in den snart :)

      Radera