fredag 5 januari 2018

Vilse i rymden och andra berättelser

Rec.ex. från författaren och Beta Pedagog
Jag fick den här boken från författaren innan jul och sedan dess har jag läst i den då och då för mina barn, framförallt för 6-åringen. Noveller för barn är inte en genre vi utforskat tidigare, men det är ett väldigt trevligt format - speciellt om man bara har tid för en kort lässtund och ändå vill ha en avslutad berättelse.

Ingrid Jönsson skriver noveller med lättillgängligt språk och teman som ligger nära barn i förskoleklassålder. Det är nog många som kan hitta igenkänning en eller flera noveller. Här finns t.ex. berättelsen om att förlora ett älskat husdjur, om att vilja ha ett barnkalas så mycket att man tar saken i egna händer, om den första kärleken, om att tappa en tand och om att vara osams med sin bästa kompis. Författaren skyggar inte för svåra ämnen, men lämnar inte läsaren utan att avsluta på ett positivt sätt.

Vi tyckte mycket om texterna i den här samlingen av varma och finstämda berättelser. Sonens favorit är titelnovellen Vilse i rymden som vi har läst många gånger.  Mina favoriter är Nellies kalas och Mössan.

Vilse i rymden och andra berättelser
Författare: Ingrid Jönsson
Förlag: Beta Pedagog (2017)
ISBN: 9789188009562
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar