söndag 9 mars 2014

Utlottning: Läsarna i Broken Wheel rekommenderar


Jag har fått ett extra exemplar av den fantastiskt mysiga boken "Läsarna i Broken Wheel rekommenderar" av Katarina Bivald. Det är ju onödigt att ha två, så jag lottar ut det olästa exemplaret. Skriv en kommentar här på bloggen (glöm inte e-postadress) och berätta vilken svensk bok du skulle skicka till en vän på andra sidan Atlanten för som vill bekanta sig med svensk litteratur?

Men var snabb - jag drar en vinnare imorgon kväll.

15 kommentarer:

 1. Sträckläste denna igår. Rekommenderar den verkligen.

  SvaraRadera
 2. Det är en bok står på min att läsa-lista. Jag skulle nog skicka Då tänker jag på Sigrid av Elin Olofsson, den är inte bara bra, utan utspelar sig dessutom i mina hemtrakter. Hanna denlasandekaninen@hotmail.com

  SvaraRadera
 3. Jag skulle skicka dem någon av Ninni Schulmans deckare. Beskriver svensk kultur och natur samtidigt är dem spännande. Som en extra bonus skulle någon av Astrid Lindgrens böcker också få följa med. Alltid Astrid. ;-)
  Min e-post är funlovin_83 [at] hotmail [punkt] com

  SvaraRadera
 4. Norrlänning som jag är skulle jag först rekommendera "Kautokeino, en blodig kniv" av Lars Pettersson. En riktigt, riktigt bra deckare som har ett intressant perspektiv när det gäller samekulturen och de som lever i och nära den. Eller varför inte "Stallo" av Stefan Spjuth, spänning och saga från Norrland i ett. Eller varför inte Mikael Niemis "Fallvatten", en riktig bladvändare.
  Min e-post är marie.nilsson68@gmail.com

  Hälsningar,
  Marie

  SvaraRadera
 5. Oj det var svårt. Jag skulle nog rekommendera Carl-Johan Vallgren - Den vidunderliga kärlekens historia

  SvaraRadera
  Svar
  1. mail:mia.eggimann@gmail.com glömde det😛

   Radera
 6. Apelsinflickan av Lena Kallenberg. Iofs utspelar den sig på 1800-talet men kände att jag lärde mig så mycket om Sverige och dess baksida när jag läste denna. Rekommenderas varmt!
  Min e-post är katti71@spray.se

  Kram Katarina

  SvaraRadera
 7. Jag skulle nog också skicka Stallo av Spjut, bjuder både på en resa genom Sverige och en resa genom vår sagokultur/litteratur eller kanske Eskil, riddaren av syrenbersån av Gunilla Linn Persson, en fantastiskt liten bok som rymmer massa kärlek och svensk historia. Min e-post är linnea.bjuhr@gmail.com

  SvaraRadera
 8. Jag skulle nog skicka Mobergs utvandrarna, invandrarna och nybyggarna och sista brevet till Sverige för att visa att jorden är liten och vi är alla detsamma med förfäder som behövt hjälp och vi bör ha det i tanken idag och fortsätta hjälpa människor.

  SvaraRadera
 9. Jag skulle skicka inte en utan 3 böcker! Nämligen Jan Guillous 1900-talsserie. De hänger ju ihop så det borde räknas som en :)
  Med vänlig hälsning //lilalili
  lilalili@live.se

  SvaraRadera
 10. Jag skulle skicka Tillbaka till henne av Sara Lövestam för att det är en av mina absolut bästa jag har läst.
  ylvakortochgott@gmail.com

  SvaraRadera
 11. Jag skulle skicka Hjärta av jazz av Sara Lövestam.Stark ung tjej som har det svårt i skolan och åldring på hemmet möts till tonerna av Povel Ramel. Musikens makt är enorm.
  amhellquist@hotmail.com

  SvaraRadera
 12. hmm, det beror ju helt på vem mottagaren i fråga är... men första titeln jag kommer att tänka på är Låt den rätte komma in av Jonas Ajvide Lindqvist, bara för att det är en av mina egna favoriter.

  oanadesidor snabel-a gmail punkt com

  SvaraRadera
 13. Jag skulle rekommendera en klassiker av Selma Lagerlöf. Nu hoppas jag på tur i denna utlottning fast jag är sen :-)

  SvaraRadera
 14. Hmm, klurig fråga! Astrid Lindgren är ju en solklart stark kandidat, annars har vi ju många deckarförfattare som röjt framgångar även utomlands.. men Cirkeln kanske? Passar både gammal som ung :)

  SvaraRadera