söndag 1 juni 2014

Kråkes bästa dag

Rec. ex direkt från författaren Marie Rydell
Boken är utgiven på Idus förlag
Idag är det releasekalas för Kråkes bästa dagGalleri Hova. Jag kunde tyvärr inte vara med idag, men det hade jag hemskt gärna varit. Kråke är nämligen en kille som jag har hängt med både ofta och länge ;)

Det är väldigt roligt att se att Kråke lever vidare och "växer".
I Kråkes bästa dag har Kråke hunnit bli nio år och går i trean. i den här boken har Kråke och hans bästis Ludwig en mysdag med allt mysigt du kan tänka dig - badhusbesök, pizza, bio och godis. Och så ska Ludwig sova över och killarna planerar att de ska vara vakna hela natten.

Det är roligt att läsa om en Kråke som är sig lik, som fortfarande gillar att uppfinna och som tycker om sina systrar. Men det är också kul att ha har utvecklats. Han är nog en ganska typisk kille som i den här åldern t.ex. tycker att pappa är såååå pinsam.

Fungerar det så med Kråke i kapitelboksform? Ja, det tycker jag. Och mina barn tycker det absolut! Till och med treåringen har tålamod att lyssna till hela berättelsen trots att det inte är lika många bilder som i de andra Kråkeböckerna han är van vid.

För även om det är länge sedan jag jobbade med böckerna, så har det nog knappt gått en dag utan att jag har läst någon Kråkebok. Nu är vi inne på andra vändan och de är lillkillens absoluta favoritböcker just nu. Men vår nästan 6-åring har heller inget emot att lyssna till dem.

Och vi upptäcker fortfarande nya saker i illustratören Jessica Lindholms härliga bilder.

Hoppas ni får ett riktigt härligt kalas och lycka till med "stor-Kråke".

Kråkes bästa dag
Författare: Marie Bosson Rydell
Illustratör: Jessica Lindholm
Förlag: Idus Förlag (2014)
ISBN: 9789175770475
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

4 kommentarer: