fredag 29 augusti 2014

Divergent, Insurgent och Allegiant

Divergent, Insurgent och Allegiant av Veronica Roth. Alla har väl läst den här serien vid det här laget? Jag också! Och jag slukade dem så klart, som så många andra. Jag gillade dem. Absolut. Men kanske inte riktigt så mycket som jag trodde att jag skulle göra. Jag blev inte så där stormförtjust som när jag läste Hungerspelen. Å andra sida så är det kanske så att man blir lite mer förälskad den första dystopisk ungdomstrilogin man läser ;) 

Handlingen behöver jag knappast förklara men för den som kanske missat den så presenterar förlaget den första boken så här: 

"I Beatrice Pryors dystopiska hemstad Chicago är samhället uppdelat i fem falanger: De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda. En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken falang de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice står valet mellan att stanna kvar med sin familj hos De osjälviska eller att vara den hon innerst inne är. Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Under den hårda initieringsfas som följer, döper Beatrice om sig till Tris och tvingas utkämpa strider mot sina medkandidater för att upptas av De tappra. Bara de tio bästa släpps in, de övriga tvingas leva utanför samhället som falanglösa."

Det är spännande, fartfyllt (utom delar av bok tre som är lite sega), underhållande och klart läsvärt!

6 kommentarer:

  1. Ska börja på sista delen snart. Vill dra ut på det lite för jag vill inte att den ska ta slut!!

    SvaraRadera
  2. Har läst Divergent och gillade den mycket. Skall snart ta tag i Insugent. Skall bli kul!!

    SvaraRadera
  3. Jag tyckte tvärt om, att denna var bättre än Hungerspelen som jag också läst tidigare.

    SvaraRadera