onsdag 20 augusti 2014

Mammas liv

Mammor ska inte bli sjuka.  Mammor ska orka leka, gå på museum och café. Men ibland händer det där som inte får hända. Livs mamma blir sjuk. Jättesjuk. Hon måste äta medicin, hon tappar håret och är alltid trött.

Idag släpps barnboken Mammas LivFörfattaren Mi Tyler har skrivit en historia som är baserad på egna erfarenheter. En bok som hon saknade när hon själv drabbades av cancer.

Mammas liv berättar på ett finstämt sätt om en familj som drabbas av cancer. Den är berättad ur Livs perspektiv och tar upp hennes oro och hennes funderingar. 

Jag ska inte sticka under stol med att jag känner en av personerna som möjliggjort denna bok, men det är inte därför jag skriver om den här på bloggen. Det här är en viktig bok. Ibland kan den här typen av böcker lite nedlåtande kallas "brukslitteratur", men jag kan inte se något fel i att det finns böcker som man kan plocka fram vid särskilda tillfällen när man behöver hjälp att sätta ord på känslor. Mammas Liv är en bok som kan hjälpa en familj att prata om en svår sjukdom utan att skrämma. Det är en bok som man inte lämnar barnet ensam med, utan en bok som leder till samtal och som förhoppningsvis kan ge tröst och hopp.


Mammas Liv
Författare: Mi Tyler
Illustratör: Malin Ahlin
Förlag: Barnboksförlaget Nimmi (2014)
ISBN: 9789187955006
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar