lördag 25 juli 2015

Hundra omistliga ting

E-böcker i telefonen är bra när man inte kan sova, men inte vill störa sovande sängkompisar. Lucy Dillons Hundra omistliga ting är en bok som jag läste på det viset.


Boken handlar om Gina som bryter upp från sitt äktenskap och försöker börja om på nytt. Hon bestämmer sig för att inte bara flytta alla sina saker till sitt nya boende, utan göra en rejäl utrensning och bara spara de 100 saker hon känner att hon inte kan leva utan. Utrensningen blir samtidigt en uppgörelse med gamla minnen och en slags reningsprocess.

Parallellt jobbar hon med att hjälpa ett gift par att renovera att gammalt k-märkt hus hon själv drömt om att få bo i. Hon har lätt att få med mannen, Nick, i sin vision om hur husets ursprungsdetaljer ska bevarad, men hans fru är inte lika intresserad.

Ja, ni förstår - det är väldigt förutsägbart. Det är väldigt The Wedding Planner-ish. Lucy Dillon gör sin grej, precis som i tidigare böcker (och självklart spelar en hund en viktig till), men hon gör det bra! Och ibland är det ju bara så skönt att läsa en bok med ett garanterat lyckligt slut.

Jag har tidigare läst Ensamma hjärtan och hemlösa hundar, Och så levde de lyckliga och Tango för vilsna själar av samma författare.

2 kommentarer:

  1. Har läst Ensamma hjärtan.... och Tango för vilsna själar av Dillon. Lättsamma och trevliga böcker. Har någon mer i bokhyllan som säkert kommer att läsas så småningom.

    SvaraRadera