lördag 11 juli 2015

Odinsbarn

Odinsbarn av Siri Pettersen är den första delen i serien Korpringarna. Det är en fantasyberättelse med tydlig inspiration från den nordiska mytologin och den är riktigt, riktigt bra!

I händelsernas mitt finns Hirka. Hon växer upp med ett handikapp som väcker stor misstänksamhet bland hennes folk - hon är nämligen svanslös. Hennes far Thorrild har berättat att en varg bet av svansen när hon var nyfödd. När Hirka fyller femton ska hon genomgå Riten och hon är orolig för att hon saknar några av de krafter hennes jämnåriga har. Fadern måste berätta sanningen för henne - att han bara är hennes fosterfar och att hon egentligen är från en annan värld, hon är en menskr, ett odinsbarn, någon som alla fruktar.

Härifrån tar boken ett språng in i en väldigt spännande och dramatisk berättelse. De är härligt att läsa om Hirka, som är en stark och modig huvudperson (även om jag ibland tycker att det tjatas för mycket om hennes utseende). Hon vet att hon måste dölja sitt ursprung till varje pris, men kan det också vara så att hon är lösningen på det krigshot som vilar över landet.

Boken är dryga 660 sidor lång, men det är inte tråkigt en sekund. De är skriven med ett enormt driv och och ett nyanserat och intressant persongalleri. Jag ser verkligen fram emot att läsa fortsättningen!Odinsbarn
Författare: Siri Pettersen
Förlag: B. Wahlström (2015)
ISBN: 9789132164859
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

3 kommentarer: