onsdag 29 juli 2015

Sommaren utan regn

Ibland blir man förvånad över hur mycket man tycker om en bok. Sommaren utan regn av Maggie O'Farrell är en ganska lågmäld berättelse om en familj och den utspelas under bara några dagar en sommar då en ovanlig värmebölja drabbar Storbritannien. Värmen gör att människor beter sig märkligt, som t.ex. Grettas man Robert går för att köpa tidningen och aldrig kommer tillbaka. Gretta ringer sina tre vuxna barn och ber dem komma och hjälpa henne hitta deras far.
Syskonen ett inte helt igenom hjärtligt förhållande och när de samlas under samma tak i barndomshemmet får läsaren brottstycken av händelser återberättat för sig, som till slut ger en bild av deras barndom och uppväxt och förklaring till deras nuvarande relation.

Det händer egentligen inte så hemskt mycket i boken, men det är en väldigt intressant läsning om relationer och familjedynamik. Nu har det ju varit allt annat än värmebölja den här sommaren, men stämningen som värmen skapat i boken är väldigt effektfull.

En liten pärla!


Sommaren utan regn : roman
Författare: Maggie O'Farrell
Förlag: Etta (2015)
ISBN: 9789187917028
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

5 kommentarer:

 1. Jag gillade också den här boken och har en ny bok av O'Farrell liggandes i läshögen, Den hand som först höll min. Hoppas den är lika bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir också sugen på att läsa mer av författaren.

   Radera
 2. Det känns som att det är den största utmaningen nästan, att få en bok att gripa tag i läsaren utan att det måste hända minst hundra grejer varannan sida. Bra författarskap!

  Har inte läst boken, men blir lite sugen. Man tar liksom den värmen man kan få, verklig eller ej...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja - det är skickligt!
   Rekommenderar absolut boken.

   Radera
 3. Låter som en bok som jag skulle gilla! Hamnar genast på min vill-läsa-lista :)

  SvaraRadera