söndag 23 april 2017

Harry Potter och det fördömda barnet

Såklart har jag läst Harry Potter och det fördömda barnet. Jag har ju läst alla böcker i serien själv och sedan högt för dottern, så den här fortsättningen kändes som en absolut nödvändighet. Och jag gillade det! Även om dramatik är lite mer svårläst så tycker jag ändå att man snabbt kommer i stämningen i Harry Potter-världen. Om man inte vill läsa någon spoiler om serien så är det bäst att sluta läsa nu.

Pjäsen utspelas 19 år efter den sista Harry Potterboken och Harry är en gift trebarnsfar med fast jobb på Trolldomsministeriet, men huvudpersonen är hans son Albus som just ska börja på Hogwarts. Men det är inte lätt att vara son till Harry, till den persons som besegrade Voldemort och förväntningarna tynger honom. Han blir vän med Scorpius som är son till Draco Malfoy och som också tampas med de problem det innebär att vara sin fars son.

Det är i vanlig Harry Potter-anda en fartfylld och fantasifull berättelse. Här vävs nutid och det förflutna samman och kampen mot mörkret tar oväntade vändningar.

Gillar man Harry Potter så gillar man med stor sannolikhet det här också. Min snart 9-åriga dotter håller nu på att ta sig igenom den här boken på egen hand.

Harry Potter och det fördömda barnet
Författare: Jack Thorne, John Tiffany och J.K. Rowling
Förlag: Rabén & Sjögren (2016)
ISBN: 9789129701852
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

4 kommentarer:

  1. Jag blev väldigt förtjust i den här :) Det kändes verkligen som att få en ny Harry Potter-bok i händerna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var härligt att få komma tillbaka till den världen.

      Radera
  2. Jag ska läsa alla i serien från börja någon gång men måste köpa del 2 för den har försvunnit.

    SvaraRadera