torsdag 24 augusti 2017

Älska, glömma och förlåta

Rec.ex. från Albert Bonniers förlag - tack!
Jag fick boken Älska, glömma och förlåta av Lori Nelson Spielman hemskickad från förlaget i början av sommaren och den verkade vara perfekt semesterläsning och fick därför följa med på redan till Berlin.

Huvudpersonen i boken heter Hannah Farr och är en populär TV-programledare i New Orelans. Hennes pojkvän är dessutom stadens borgmästare, så hon har offentlighetens ögon på sig. När hon får ett brev med en ursäkt och en "förlåtelsesten" från sin gammal klasskamrat och mobbare Fiona, stoppar hon snabbt undan det. Hon tänkte minsann inte förlåta!

Men Fionas förlåtelse-kedjebrev blir uppmärksammade i media och Hannah tvingas bjuda in henne till sin egen TV-show blir det svårare att komma undan. En god vän uppmanar henne att ta tag i en konflikt med mamman som pågått i många år och förlåta henne. Hannah tänker att hon kanske kan ha nytta av att spela med för att gynna karriären, men hennes pojkvän är livrädd för att det ska skada hennes (och därmed också hans) rykte. Saker och ting blir dock inte alls som Hannah har tänkt sig och det visar sig att det inte är så lätt att veta vem som ska be vem om förlåtelse.

Det här är en rar berättelse som ganska ofta tippar över till att bli lite väl sentimental. Den har dock en lite mörk botten som räddar upp de hela så smått. Jag uppskattar att den kanske inte är riktigt så förutsägbar som många andra böcker i den här genren (även om kärlekshistorien är det). På det hela har jag en trivsam lässtund med den här boken och ja, det var perfekt semesterläsning.

Jag har tidigare läst Det kommer alltid en ny himmel av samma författare.

Älska, glömma och förlåta
Författare: Lori Nelson Spielman
Förlag: Albert Bonniers förlag (2017)
ISBN: 9789175037134
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

2 kommentarer:

  1. Håller med dig om boken. Men jag gillade dock "Det kommer alltid en ny himmel" mer...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såg nu att jag skrivit nästan samma omdöme om dem - perfekt semesterläsning" :)

      Radera