onsdag 23 augusti 2017

Flytten till Cornwall

Jag hade hoppats på riktigt mysig feel good-läsning när jag laddade ner Flytten till Cornvall av Liz Fenwick. Jag tänkte mig fina miljöer, mys lite förvecklingar och en förutsägbar men trevlig kärlekshistoria. Jag räknade med lite trams och jag har en ganska hög tröskel för trams i den här genren, men här blev det bara för mycket!

Boken handlar om den 38-åriga konstnären Maddie Hollis. Hon är nybliven änka och flyttar med sin tonåriga styvdotter Hannah till ett hus i Cornwall som hon har ärvt av en okänd välgörare. Maddie hoppas att flytten ska ge henne en ny start i livet och kanske ge henne och Hannah en chans att börja om - för relationen dem emellan är minst sagt frostig.

So far so good, men boken brer verkligen på med extra allt - alltså finns klassisk kärlekstriangel (där läsare precis vet vilken man hjältinna kommer att välja), familjehemligheter, frånvarande föräldrar, tonårshormoner, oönskade aborter, oäkta barn, gömda dokument och diverse förvecklingar i en salig blandning.
När det till råga på allt börjar spöka i det gamla huset ger jag nästan upp.

Jag tycker dessutom att författaren (eller är det översättaren) har lagt ovanligt grova ord i Hannahs mun och det gillar jag inte alls.

Tramsöverdos, som inte räddas av den vackra miljön i Cornwall.

Flytten till Cornwall
Författare: Liz Fenwick
Förlag: Norstedts (2017)
ISBN: 9789113070971
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

3 kommentarer:

 1. Hmmm, jag har ju varit lite nyfiken på den här, men nu undrar jag. För mycket trams och liknande gillar inte jag heller. Nu har jag nog bestämt mig för att inte köpa den i alla fall :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det behöver du inte. Om du inte hittar den för en femma på loppis ;)

   Radera
 2. Tack! ;) Undrade just nu när den kom som pocket om det var något som skulle inhandlas, men jag inser när jag läst ditt inlägg att det ska jag INTE. Just det som du beskriver känner jag att jag inte alls vill ha. Mysiga böcker, ja, gärna, men inte "too much" av allt, och inte heller ovanligt grova ord. Då har jag sparat både tid och pengar tack vare dig! :)

  SvaraRadera