fredag 20 oktober 2017

Anna-Lisas val

Rec.ex. från Bokfabriken - tack!
Anna-Lisas val av Eli Åhman Owetz är den sista boken i serien om Anna-Lisa som lämnar storstan och ett tråkigt kontorsjobb och istället öppnar en retrobutik i en gammal mjölkaffär. Böckerna går att läsa fristående, men vinner kanske lite på att läsas i ordning. Själv har jag tidigare bara läst En sommar på luffen, men hängde med bra i den här boken i alla fall.

Nu får vi möta Anna-Lisa när hon är nyförlovad med Rutger. En charmig och stabil greve, som delar hennes intresse för antikviteter. Butiken går lysande och hon trivs med sitt liv. Hon får frågan om hon vill hoppa in som auktionsutropare och blir först osäker på om hon skulle klara av det, men vännerna och Rutger stöttar henne. Hon gör succé på auktionen och får fler erbjudanden. Men när hon får ett erbjudande om att ropa på en auktion på Åland blir hon nervös. Kommer hon att stöta på den åländske raggaren Ralf igen? Mannen hon var galet förälskad i den sommaren då hon gick på luffen. Men Anna-Lisa älskar ju Rutger och hon skulle väl aldrig falla för Ralf igen, väl?

Det här är en charmig och lättsam feel-goodbok som är riktigt trivsam att läsa. Den som är intresserad av 50- och 60-talsretro får nog sitt lystmäte när kläder, prylar och miljöer beskrivs. Och vem skulle inte vilja besöka Anna-Lisas butik och med lite tur bli inbjuden på trekaffe?

Jag har tidigare också läst Hemma hos Bettan av samma författare.

Anna-Lisas val
Författare: Eli Åhman Owetz
Förlag: Bokfabriken (2017)
ISBN: 9789176295205
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar