fredag 23 juni 2023

Sommarlovsboktips: En dyrbar fångst

Christoffer Holst har tidigare visat att spänning och feelgood faktiskt går att väldigt bra att kombinera. Dessutom gillar författaren att krydda sina mysdeckare med inslag av god mat och god dryck. Vi har tidigare introducerats till det i Cilla Storm-böckerna och nu i den nya serien "Morden längs kartan".

Första delen heter "En dyrbar fångst" och utspelas i Vadstena. Här får vi träffa halvsystrarna Louise och Lina. Louise har precis fått veta att hon inte längre är önskvärd på redaktionen för den tidskrift som hon själv varit med att skapa och driva, när ägarna vill ha in yngre förmågor. För att få något att göra med sin tid tackar hon ja till att vara kreativ rådgivare när ett nytt hotell i familjens hotellkedja ska startas upp i Vadstena.
Lina driver en delikatessbutik på Söder, men när den äldre mannen som drev butiken bredvid Linas går bort kommer det fram att hans butik var en täckmantel - i själva verket var han privatdetektiv. Lina fascineras av upptäckten och när hon av misstag tar emot information om ett fall med en försvunnen tonårsflicka i Vadstena tar nyfikenheten över och hon åker dit med sin lilla folkvagnsbuss.

Systrarna sammanstrålar i Vadköping och inom kort skakas staden av nyheten att ytterligare en flicka försvunnit. Lina drar med sig Louise och tillsammans försöker de lösa mysteriet med de två förvunna tonårstjejerna.

Själva spänningsdelen av boken är bara en sida av berättelsen. Vi för också lära känna Louise och Lina, deras familjs historia och de olika utmaningar de tampas med i sina egna liv.

Det är charmigt och lättläst. En serie jag gärna läser vidare i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar