måndag 26 juni 2023

Sommarlovsboktips: I södra Norrland väntas regn

Ny vecka och nytt tema på sommarlovsboktipsen. Den här veckan är temat "eld och vatten" och först ut är "I södra Norrland väntas regn" av Cecilia Klang. Hennes förra bok "Kan innehålla spår av Tommy Roos" var en av förra årets roligaste överraskningar med en perfekt blandning av charm och svärta. Den här boken utspelas också i bruksorten Forshammar, men huvudpersonen den här gången är det Susanne som är huvudpersonen. Hon har passerat 50 och har ägnat hela livet åt att vara den perfekta frun åt maken Lars och stötta honom i hans roll som chef på bruket. Hon skötte hemmet, barnen och sin mamma.

När mamman går bort och maken går i förtidspension finns det ingen som behöver henne länge och Susanne tappar bort sig själv.

Lars vill flytta iväg från Forshammar och bara spela golf, men Susanne bestämmer sig för att flytta ut till sin mammas gamla nergångna sommarstuga och fundera på vad hon vill göra.

Under en vansinnigt varm sommar försöker Susanne lista ut vem hon är och vad hon ska göra samtidigt som hon i sommarstugan hittar pusselbitar till hennes mammas liv och förklarar en del om hennes barndom. Här finns också den intensiva och energiska Lotta, som äger den lokala matbutiken, och den bistre grannen som hyr stugan bredvid.

Jag är inte lika charmad av den här boken som jag var av den förra, men det är fortfarande väldigt bra, rolig och tänkvärd läsning. Ett bra val för semesterläsningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar