tisdag 31 oktober 2023

Höstlovsboktips: Supernova

Callum Bloodworths förra ungdomsbok Berätta tre saker var vansinnigt bra och vansinnigt sorglig. Den nya boken Supernova är annorlunda - väldigt, väldigt bra den också men mer hoppfull än sorglig även om den har inslag av vemod.

Den handlar om Nova som precis slutat gymnasiet. Men det som skulle bli hennes bästa sommar blir en katastrof! Hennes pojkvän dumpar henne, hennes bästis Laura försvinner iväg till London och fiket där Nova skulle sommarjobba måste stänga. Till råga på allt bor Nova i Niversjö - Sveriges tråkigaste stad.

Innan Laura hoppar på flyget till London ger hon Nova en karta över Niversjö och en påse med guldstjärnor med uppmaningen att ge sig ut och göra det bästa av sommaren. Motvilligt försöker Nova göra som Laura vill och det går lättare sedan hon lärt känna Leo som jobbar på stans bensinmack (och älskar sockervadd).

Tillsammans gör de sitt bästa för att hitta färg i den grå vardagen i Niversjö.

Det här är en fin skildring om att våga ta steget ut i vuxenlivet och om att vara sann mot sig själv. Jag kände mig glad och varm i hjärtat när jag slog igen den här boken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar