fredag 23 september 2011

Nytt bokformat: Excess

Jag är inte snabbast i världen på att se nya saker nuförtiden, för det var först idag när jag var på Akademibokhandeln såg jag böcker i det nya formatet Excess.

De lanseras av Pocketförlaget och är en ännu mindre bok än en pocket. Man läser den "på höjden" och teckenstorleken ska vara densamma som i en vanlig inbunden bok. De marknadsförs som lätta att ha med sig överallt ("man kan till och med stoppa dem i bakfickan"). Den har tunnare papper så att boken inte blir så tjock och det ska också göra att det blir lätt att bläddra med en hand.

Jag vet inte om det här bokformatet känns helt nödvändigt. Pocketformatet fungerar bra tycker jag. Men man ska ju aldrig säga aldrig ...

Något som har testat?

6 kommentarer:

 1. Jag är nog inte så snabb jag heller, för det där har jag aldrig sett innan... Ska nog testa. Tycker det känns som en bra idé. Om än onödig. Men knappast lika onödig som muffinsjärnet...! Vad ska mån med en sån till?!?

  SvaraRadera
 2. Tror jag hörde talas om det för rätt länge sedan, men hade totalt glömt bort det eftersom jag aldrig såg någon komma. Men nu är de alltså här. Där ser man. Själv är jag ju kär i min Nook vilket gör det så otroligt lätt och smidigt att läsa på språng!! :-)

  SvaraRadera
 3. Jag har hört talas om det, men ännu inte sett det irl. Måste nog testa det iaf för att kunna ge ett omdöme.

  SvaraRadera
 4. Det är ju värt att testa en gång i alla fall. Jag glömde kolla hur de ligger i pris.

  SvaraRadera